Йоканович: Левски няма организация и дисциплина на терена

снимка: levski.bg

Новият старши-треньор на Левски Славиша Йоканович даде първа пресконференция като наставник на "сините".


Вчера Йоканович изгледа на живо двубоя с Ботев в Пловдив, а днес проведе и първа тренировка на ст. "Георги Аспарухов" в столицата. Сръбският специалист заменя на поста Николай Митов, който бе уволнен след резила с Иртиш (Павлодар) в европейските клубни турнири.

 

Бившият треньор на Партизан отбеляза очевидното за всички левскари, заявявайки, че не е особено впечатлен от начина, по който "сините" изглеждат.

 

"Досега бях гледал четири мача на Левски, като този срещу Ботев ми беше пети. Не мога да кажа, че съм доволен от видяното. Не мисля, че и феновете са", започна Йоканович.

 

"Левски има добри играчи, но ми направи впечатление, че няма силен колектив. Вчера ми се стори, че в някои ситуации футболистите сами решаваха как да играят. Футболът е колективен спорт, а не бокс. Те са длъжни да играят така, както аз ще искам от тях. Левски трябва да бъде отбор", продължи сърбинът.

 

Попитан за начина, по който трябва да изглежда Левски под негово ръководство, Йоканович отговори: "Не съм магьосник, но на първо място трябва да бъдем по-организирани като отбор. Нужна е и повече дисциплина. Всеки трябва да знае какво точно прави на терена. Хубаво е и да можеш да разчиташ на различни стилове на игра. Остават ни шест дни до първия мач, като трябва да се подготвим добре".

 

Отдавна се говори, че Левски има нужда от нови попълнения в защита, като това бе отбелязано и от сърбина.

 

"Имаме добри футболисти, но зная, че ни трябват попълнения в защита", призна бившият национал на Югославия.

 

Бившият футболист на Челси вече бе начело на сръбския гранд Партизан, като той припомни, че поради това е наясно с отговорността да водиш клуб от калибъра на Левски.

 

"Зная отлично какво е да работиш за голям клуб. Също както в Партизан, в Левски е сериозен проблем, ако не спечелиш титлата. Напълно наясно съм с това. Моите амбиции като треньор са сериозни, което важи и за Левски като клуб. Целта ни е спечелване на първенството".

 

Спортният директор на Левски Наско Сираков също присъства на пресконференцията, като силният човек на "Герена" изрази пълно доверие в качествата на Йоканович.

 

Още преди седмица казах, че съм доволен от това назначение. Йоканович е абсолютен професионалист и съм убеден, че с него можем да постигнем целите си. Срещнахме абсолютно разбиране от Тодор Батков и Иво Тонев. Има доста неща, които трябва да се променят в бъдеще", заяви Сираков.