Хлъзгат Левски с изкуствен терен в Павлодар

снимка: БТА

Изкуственият терен на стадиона в Павлодар е основен коз за Иртиш при домакинството на Левски в реванша от I-ия квалификационен кръг за Лига Европа.

 

След 0:0 в София "сините" гостуват в далечния казахстански град в четвъртък. 

 

Феновете и медиите в Казахстан търсят опорни точки за оптимизъм. "Българите играли ли са на изкуствен терен? Да не се хлъзнат на него...?", питат запалянковци във форума на Иртиш.

 

От три години на стадион "Трактор" в Павлодар е поставена холандска изкуствена настилка, което обикновено е неудобство за съперниците на домакините.

 

Казахстанските фенове отговарят на въпрос в анкета дали Левски е най-популярният клубен тим, гостувал някога в страната за мач.

 

Засега обаче най-много гласове има турският Галатасарай. Клубът пък се надява на пълен стадион още днес, когато Иртиш приема Атирау в мач от първенството.

 

И, разбира се, срещу Левски в четвъртък. В сайта "Спортинфо", един от най-популярните в страната, се коментира и защо няма да пътуват левскари за реванша.

 

"Няма ли и българите да имат фенове?", пита изданието. И отговаря с логичното: "Няма как да пътуват, защото билетите на отиване и връщане струват над 1000 долара..."

 

Съдия на мача ще е австриецът Александер Харкам, който е механик по професия. Реферът е само на 31 години и няма голям опит в европейски мачове. Никога не е свирил на български тимове, посочва вестник "Труд".