Алкантара до дни в Манчестър, подписва до 2018 година

Въпреки че ръководството на Барселона обяви, че оферти за Тиаго Алкантара няма, днес каталунското издание "Спорт" излезе с информацията, че трансферът на младия талант в Манчестър Юнайтед е въпрос на дни.

 

Преди няколко дни ESPN разкри, че младежкият национал на Испания е казал "да" на Юнайтед, но оттогава насам нямаше нова информация относно дългоочаквания трансфер на един от най-големите таланти в днешно време на Острова.

 

Шави и Андони Субисарета са провели няколко разговора с играча, който обаче е бил категоричен в намерението си да напусне, след като не е получил обещаното от Барселона.

 

През лятото на 2011 година той преподписа с отбора до 2015, като тогава клаузата за разтрогване беше заложена на 90 милиона евро. При условие, че той играе в под 60% на каталунците обаче тя пада на 18 милиона.

 

Именно това се случи през миналата кампания, в която Тито Виланова и компания изпуснаха шанса да изпълнят това в условие, а самият играч е бил на едва няколко минути от това да запише съответния брой мачове.

 

Трансферът на Алкантара в Юнайтед е много близо до осъществяване, като остават да се изгладят няколко детайла. До ни той ще бъде представен официално, като ще сложи подпис под договор, който ще го задържа на "Олд Трафорд" до 2018 година.