Трансферни слухове и новини от последните 24 часа

снимка: БТА/AP

Футболното лято 2013 не може да се сравнява по екшън и емоции с миналата година, когато имаше Европейско първенство, но турнирът за Купата на Конфедерациите ще ни разсейва от бляновете за море, плаж и вълни.

 

Също така големите европейски колоси и по-малките отбори се впускат в люта битка за размяна на футболисти, започнала с отварянето на летния трансферен прозорец.

 

Ето някои от последните новини/слухове около трансферите в Европа:

 

Йоан Кабай ще осъществи преминаването си от Нюкасъл в Монако в близките часове, след като L'Equipe разкри, че френският национал вече е преминал медицинските прегледи в Княжеството.

 

Букмейкърът SkyBеt, притежание на авторитетната медия Sky Sports, е спрял приемането на залозите за преминаването на Кабай в Монако.

 

Стефан Миньоле е на прага на трансфер в Ливърпул, само че от Стоук Сити искат 10 милиона за правата му, а мърсисайдци предлагат само 8 на този етап. Припомняме, че през 2010-та година Миньоле акостира при „черните котки" за едва 2 милиона паунда, като изигра 101 двубоя с техния екип.

 

Агентът на бразилската изгряваща звезда Паулиньо (свързван през зимата с Интер) вече е в Лондон, като и Тотнъм, и Челси са спрягани за нов отбор на техничаря.

 

Спортният директор на Галатасарай Булент Тулун разкри пред турския сайт „Фотомак", че Джон Оби Микел е дал принципното си съгласие да подпише с тима.

 

Марко Верати - суперталантът на италианския футбол - не смята да последва Карло Анчелоти в Реал Мадрид, защото заявил, че е щастлив в ПСЖ.

 

Рафаел Бенитес е близо до осъществяване на първия си трансфер в Наполи - Corriere dello Sport твърди, че той предлага 10 милиона за Дриес Мертенс от ПСВ (Айндховен).

 

Челси се отказва от Единсон Кавани и насочва вниманието си към Роберт Левандовски. Бащата на Кавани заяви, че синът му има желание да заиграе в Реал Мадрид и ще направи всичко възможно да помогне за трансфера.

 

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс ще получи 60 милиона за трансфери, твърди Телеграф.

 

Манчестър Сити ще иска да отпрати зад граница бранителите Александър Коларов и Джолиън Лескът.