Ракетата се изстреля към полуфинала след умопомрачителна победа над Уилямс

галерия:

снимка: Moniqe Limbos

Рони О'Съливан продължава да изумява феновете в зала "Универсиада". Този път Ракетата бе абсолютно безкомпромисен и разби двукратния световен шампион Марк Уилямс с 4:0 пред над 1500 души в София.

 

Действащият носител на короната от "Крусибъл" не даде много шансове на своя опонент и логично стигна до полуфинал на PTC Victoria Bulgaria Open, за радост на всички фенове на снукъра у нас.

 

Още по-голямо удоволствие за публиката се очертава полуфиналът, който ще бъде между Рони О'Съливан и най-вероятно Джон Хигинс. Двамата играха един срещу друг за последно в "Крусибъл", когато шотландецът спечели на четвъртфинал с 13:10 през 2011 година.

 

Невероятната битка на централната маса започна с невероятен тактически фрейм. Двамата световни шампиони си размениха неколкократно водачеството, като през голяма част Уилямс държеше инициативата. Той обаче пропусна червена топка, след която последва страхотна игра и невероятни снукъри и от двамата.

 

В първата част надделя Рони О'Съливан, който реализира ключова зелена, а след това последваха кафява и изключително трудна синя - фрейм бол и 1:0 за любимеца на България.

 

Втората партия стартира с тактическо надлъгване, като Уилямс попадна в снукър, който донесе 4 точки за Рони. Уелсецът обаче реализира дълга червена, като по този начин откри сметката си. Той пропусна розова, която се оказа ключова, защото Ракетата излезе край масата и с прекрасна серия уби съпротивата на Уилямс.

 

 

Това даде криле на О'Съливан, който още в следващия фрейм показа невероятна игра. Той направи много труден брейк, като често трябваше да играе с ниските цветове. Ракетата стигна 87 точки, но изпусна ключова червена и София въздъхна, че той не реализира своята стотица №700 именно в "Универсиада".

 

В оказалата се последна партия Уилямс взе инициативата и направи брейк от 38 преди да сбърка и да върне Рони на масата. Ракетата с две посещения направи 65 точки и прати опонента си в зоната на снукърите. Уелсецът се появи край масата, но така и не постави в трудна позиция О'Съливан и англичанинът се класира за полуфиналите.