Робъртсън се изпоти срещу Пеков, но не допусна чудо

снимка: SPORTA.BG

Българинът Ивайло Пеков се представи достойно в двубоя си на телевизионната маса в зала „Универсиада" срещу световния шампион от 2010-та година Нийл Робъртсън, но отстъпи с 0:4 в първия си мач от PTC Victoria Bulgaria Open.

 

Пеков демонстрира много качествен снукър в първите две партии, но в крайна сметка разликата в класите се оказа решаваща.

 

С малко повече късмет Пеков можеше да спечели първия фрейм, но в крайна сметка отпада по достоен начин срещу световния номер 2 и първи поставен в схемата на турнира в София.

 

Първият фрейм между българския майстор и Гръмотевицата се разви изключително интересно и оспорвано. При реализирането на всички червени топки резултатът бе 46:30, като именно Пеков направи първата серия около 20 точки.

 

Двамата разменяха чести сейфти удари и си пролича, че българският представител има заложби в тактическото надлъгване. Все пак при 69:34 и решителен изстрел по синята топка Нийл взе първия фрейм и поведе - 1:0.

 

Втората партия прочете далеч по-едностранно, като Робъртсън се разигра и си спечели шанс да остане по-дълго между топките. Той постигна отлична серия от 76 точки, с която безпроблемно поведе с 2:0 в резултата.

 

Пеков се понрави в първия фрейм не само с тактика, но и с много добра успеваемост на дългите удари. Той успя отново да влезе „между топките" в третата партия, въпреки че отново записа неуспешен опит да спечели поне един фрейм.

 

В четвъртата част на срещата Робъртсън даде на съперника си шанс да направи само 8 точки и с халф-сенчъри брейк приключи първия си двубой в PTC Victoria Bulgaria Open.

 

На маса номер 3 българският мастър Красимир Камешев нямаше много възможности срещу Кърт Мафлин и допусна поражение с 0:4. В първия фрейм дори опитният англичанин можеше да направи сенчъри брейк.