Греъм Дот изпусна максимум, но надви Гочев

снимка: SPORTA.BG

Световният шампион за 2006-та година Греъм Дот демонстрира отлична форма и кондиция в първия си двубой от PTC Victoria Bulgaria Open, след като победи с 4:0 българския представител Константин Гочев.

 

Гочев е дебютант в турнира и показа няколко добри удара, но реално не успя да се доближи до очевидно по-класния си съперник.

 

Близо 200 души в зала „Универсиада" спряха да гледат телевизионния мач между Нийл Робъртсън и Ивайло Пеков, защото още в първата партия Дот заплаши да постигне максимален брейк от 147 точки.

 

Робъртсън дори спря да играе, за да гледа колегата си на съседната маса, но за съжаление Дот не успя да реализира предпоследната червена и изпусна максимума. Все пак, той стана автор на първия сенчъри фрейм за турнира.

 

Въпреки че видимо имаше леки трудности с позиционирането и бе разсеян, Дот спечели първия фрейм, а във втория се разигра и почти не даде повод на Гочев да става от стола си.

 

Световният шампион за 2006-та година бе на път да постигне нещо забележително - максимален брейк, след като премина границата от 100 точки на един дъх. За съжаление, неговата серия спря на 104 след невнимателен удар по предпоследната червена в близост до болк зоната.

 

Третият фрейм приключи сравнително бързо и отново отиде на сметката на Дот, който показа, че не е паднал духом след изпуснатия максимален брейк.

 

В четвъртата партия Гочев имаше малко повече шансове да излезе на масата, като постигна 14 точки, но реално не застраши лидерството на Дот. Шотландецът с няколко по-малки серии от по 20-30 точки успя да разчисти масата и да спечели първия си мач от РТС Victoria Bulgaria Open.

 

Това бе и най-бързо приключилият двубой от 2-ия кръг на турнира в зала „Универсиада".

 

По същото време Станислав Хаджипопов отстъпи също с 0:4 от Джими Робъртсън и приключи участието си на PTC Victoria Bulgaria Open.