Първа българска победа на PTC Victoria Bulgaria Open!

снимка: SPORTA.BG

Николай Влашев спечели първата победа за България в квалификациите на PTC Victoria Bulgaria Open!

 

28-годишният състезател от Габрово се подвизава в ловешкия „Бродекс снукър клуб" и по най-добрия начин защити честта на България с блестяща победа 4:1 над англичанина Гари Стийл.

 

Влашев се класира за втория кръг от основната схема, която ще се изиграе утре в зала „Универсиада". Неговият следващ съперник е Алфи Бърдън.

 

„Радвам се, че победих. Миналата година загубих в първия си мач, така че утре сутринта ще играя пак", сподели с усмивка Влашев пред Sporta.bg

 

„Масите бяха много бързи, джобовете бяха малки, но се справих", допълни той.

 

Лъчерзар Гергов, Иван Кюпов и Лъчезар Русаков приключиха участието си в PTC Victoria Bulgaria Open след изиграването на техните срещи в зала „Универсиада".

 

Галерия от мачовете от квалификациите можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Въпреки че билети не бяха продавани за днешния ден, около 40-50 ентусиасти заеха местата си на трибуните, за да ужават българските майстори на щеката.

 

За съжаление Гергов, който е един от най-опитните български състезатели и редовно представя страната ни при мастърите на Европейски и Световни първенства, отстъпи с 0:4 на Оливър Браун.

 

„Сукното беше много бързо, това беше по-неприятното, защото в България нямаме такива маси с толкова бързо сукно", сподели Гергов пред Sporta.bg

 

„Иначе джобовете също са по-малки от повечето маси у нас, но аз самият имам такава маса и това специално не ми пречеше", обясни още той.

 

„Момчето (Браун) беше много коректно и се разбирахме, но неприятно ми беше, че не можах да усетя атмосферата на голям турнир. Утре ще бъде страхотно, ще има публика и всичко ще е наред", коментира още Гергов.

 

Русаков не успя да вземе фрейм въпреки многото поставени снукъри на своя съперник Райън Каустъни и все пак отстъпи с 0:4. Неговото участие също приключва в квалификациите, като той за първи път участва на РТС в България.

 

Иван Кюпов пък взе фрейм, но загуби с 1:4 от Матю Дей и оставя страната ни с един представител по-малко. За съжаление, Дей демонстрира отлична форма и успя да направи халф-сенчъри брейк, за да си проправи път към победата.