Божинов: Серия Б беше грешка, чакам обаждане от Спортинг

снимка: Булфото

Нападателят на Виченца и българския национален отбор Валери Божинов призна, че пребиваването му в Серия Б на италианския футбол през последните месеци е било грешка и не е подействали позитивно на кариерата му.

 

Божинов първо се подвизаваше във Верона, но на средата на сезона се премести в борещия се за оцеляване Виченца, който изпадна безславно от Серия Б.

 

Нападателят отрече спекулациите, че е пред трансфер в Левски, като обясни, че има договор със Спортинг (Лисабон) и очаква от щаба на „лъвовете" да му звъннат.

 

„Не съм говорил с никого от Левски. Много съжалявам за случилото се в последния кръг на първенството. Публиката беше шампионска, но играчите не можаха да станат шампиони. Много тежко за всички, които обичат Левски, това е клуб с голямо име и традиции", заяви Божинов.

 

Той бе част от заминаващата за Япония делегация на националния отбор, който ще изиграе две контролни срещи в Азия - на 30-ти май срещу гарнитурата на Страната на изгряващото слънце и на 4-ти юни с Казахстан.

 

„Няма оферти за мен, което е нормално, защото играх във втора дивизия. Аз съм реалист, повече не бих допуснал грешката да играя във втори ешелон. Там е много трудно да бъдеш забелязан, за целта трябва да вкарваш изключително много.

 

Искам да играя някъде в първа дивизия, където ми е мястото. Очаквам обаждане от спортния директор на Спортинг. В понеделник адвокатът на клуба ми каза, че всичко там е ново - треньори, президент, директори...

 

Имам 3-годишен договор с тях и очаквам обаждане, тогава ще разбера съдбата си, но аз искам да продължа кариерата си при тях", заяви още Божинов.

 

„Относно контролите с Япония и Казахстан, надявам се резултатите да са позитивни. Трябва да играем така, както иска треньорът от нас. Не вярвам някой да е изморен, всички ще дадем всичко от себе си на терена. Само от нас зависи да се класираме за Световното първенство", каза Божинов.