ВИДЕО: "Анфийлд" изпрати иконата Карагър с победа

галерия:

снимка: БТА

Ливърпул маркира емоционалния последен ден от сезона в Англия с победа над изпадналия Куинс Парк Рейнджърс в последния мач на иконичния бранител Джейми Карагър.

 

Въпреки че автор на единственото попадение стана младата надежда на мърсисайдци Филипе Коутиньо, денят изцяло принадлежеше на ветерана в защитата, който си взе последно сбогом с любимия „Анфийлд".

 

Той дори успя да заслужи аплодисменти с една блестяща изява на терена през второто полувреме, когато изстреля бомбен удар от 30 метра, разтресъл горната греда.

 

В крайна сметка Ливърпул приключи една безупешна кампания с 61 точки на 7-ата позиция в класирането и няма да участва в евротурнирите от следващия сезон.

 

КПР пък ще трябва да се бори за честта си във втора дивизия на английския футбол.

 

Легендарната трибуна „Коп" посрещна Карагър с трогателна мозайка, изобразяваща посланието „JC-23" (инициалите на бранителя заедно с неговия номер на фланелката).

 

В 67-ата минута Карагър беше сменен от мениджъра си Брендън Роджърс, за да получи поредните овации от изправените привърженици на „Анфийлд".

 

Знаменитият бранител има на сметката си само 3 гола в невероятната си кариера, но вижте във видеото по-долу как за малко не реализира 4-ия си по изключителен начин в прощалния си мач.

 

Още по-долу е видеото от победното попадение на Филипе Коутиньо.

 

 


Jamie Carragher Thunder Strike vs QPRby lfmostar