ВИДЕО: Сити разочарова и на края на сезона - загуби у дома от Норич

снимка: БТА

Манчестър Сити не можа да завърши кампанията със стил, след като допусна домакинско поражение с 2:3 от непретенциозния Норич и развали настроението на препълнения „Етихад Стейдъм" за финалния кръг от сезона.

 

„Гражданите" на два пъти изравняваха в резултата, но нямаха адекватен отговор във финалните акорди на срещата, когато съперникът им за трети път поведе.

 

Така Сити разочарова и в последния си двубой от Премиършип, като завършва кампанията със 78 точки - на 10 от новия шампион Манчестър Юнайтед.

 

Все пак, от следващия сезон „гражданите" ще участват за трети пореден път в груповата фаза на Шампионската лига. Норич пък остава на 11-та позиция с 44 пункта, 1 повече от Фулъм с Димитър Бербатов в състава си.

 

Норич започна далеч по-добре срещата и имаше основателни претенции за дузпа още в 1-ата минута, когато видимо Яя Туре блокира центриране с ръката си. До наказателен удар не се стигна, а в 21-ата минута Сити отново беше изправен пред критична ситуация. Тогава Джолиън Лескот изчисти топката от голлинията след изстрел с глава на Райън Бенет.

 

В 26-ата минута все пак Норич стигна до заслужен аванс в резултата, след като защитниците на Сити направиха груба грешка. Хулахан успя да промуши топката и да я предостави на тепсия за Пилкингтон, който разпечата Джо Харт - 0:1.

 

В 29-ата обаче Джак Родуел вкара първия си гол с екипа на „гражданите", за да възстанови възможно най-бързо равенството. Той получи удобен пас в пеналтерията от Един Джеко и с мощен удар направи 1:1.

 

В 48-ата минута Джо Харт доказа класата си при изстрел от близка дистанция с глава на Джонсън, който засече добро центриране на Снодграс, но не можа да преодолее стража на английския национален отбор.

 

В 54-ата минута все пак Норич отново поведе в резултата, след като точен бе Грант Холт. Хулахан сервира кълбото в наказателното поле по прекрасен начин, то бе овладяно брилянтно от Снодграс, който след това го предостави на Холт и за него не бе трудно да отбележи за 1:2.

 

В 60-ата минута обаче Сити отново изравни, като Родуел пак се озова в прегръдките на съотборниците си. Яя Туре с великолепно подаване изведе Родуел на чиста позиция и той не разочарова - 2:2.

 

В 64-ата минута Норич поведе за трети път в мача - Джони Хоусън направи забележителен пробив, който бе завършен с прецизен изстрел в далечния ъгъл на Харт за 2:3.

 

Сити този път нямаше толкова съпротивителни сили и не стигна до чисто положение, ако изключим изстрел встрани на Един Джеко от 7-8 метра в пеналтерията. Така „Етихад Стейдиъм" стана арена на 5-ата загуба на Сити през сезона в последния кръг.