ВИДЕО: Два шедьовъра на Гришо в топ 10 на най-красивите удари в Монте Карло

снимка: Guliver/Getty Images

Дебютиралият в топ 30 на световната ранглиста Григор Димитров за пореден път накара любителите на тениса да заговорят за него след трите му великолепни победи на Мастърса в Монте Карло.

 

Освен тях, на клея в Монако 21-годишният хасковлия показа атрактивна игра с още по-атрактивни изпълнения, някои от които попаднаха в различни класации за удар на деня.

 

Официалният сайт на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) на два пъти номинира шедьоври от ракетата на Григор в класацията си "удар на деня".

 

Освен това и двете въпросни изпълнения на българина влязоха сред 10-те най-добри удари в тазгодишното издание на турнира в Монте Карло.

 

Едното от тях - летящият плонж на Гришо от мача му с Типсаревич зае 10-то място, а второто - страховитият форхенд уинър в двубоя с Рафаел Надал бе класирано на 3-та позиция.

 

Григор Димитров не за първи път попада в подобни класации, а заедно с него в топ 10 на най-добрите удари в Монте Карло място намериха и изпълнения на Рафаел Надал (4), шампионът Новак Джокович, Николай Давиденко, Александър Долгополов и Ярко Ниеминен.

 

Насладете се на 10-те най-красиви удара в Монте Карло: