БФС изхвърли четвърти рефер след мач на Левски

снимка: pfclitex.com

Главният съдия на мача от 23-ия кръг в А група между Литекс и Левски - Николай Йорданов, бе отстранен, след като днес Съдийската комисия (СК) към БФС взе решение да отнеме правата му за неопределен период от време.

 

След срещата на Градския стадион в Ловеч, завършила с победа с 2:1 за гостите от София, Николай Йорданов получи много критики за работата си и от двата отбора, които побързаха да пуснат на сайтовете си видео с ощетяващите ги според тях негови отсъждания.

 

Освен това, стана ясно, че арбитърът е получил и ниска оценка от съдийския делегат на мача.

 

Ето и официалното съобщение на СК по случая, публикувано на сайта на БФС:

 

"За получена ниска оценка от съдийският наблюдател на футболната среща от XXIII на „А” ФГ между отборите на „Литекс” /Лч/ и „Левски” /Сф/, СК при БФС лишава от съдийски права за неопределен период от време съдията Николай Йорданов, съгласно чл. 51, т. 5 от „Правилник за футболното съдийство в Република България".

 

Sporta.bg припомня интересния факт, че отстраняването на Николай Йорданов не е първото след мач на Левски през пролетния полусезон. Преди това за неопределено време от съдийските наряди бяха извадени още трима рефери - Ахмед Ахмед, Ивайло Стоянов и Стефан Спасов.

 

Първи бе наказан бургазлията Ахмед Ахмед, който свири срещата Левски - Литекс от четвъртфиналите за Купата на България. След това "падна главата" на Ивайло Стоянов, ръководил гостуването на "сините" на Черно море във Варна, а Стефан Спасов бе лишен от права, след като бе главен съдия на двубоя между Левски и Локомотив (София). 

 

Последният четвърти случай е този с Николай Йорданов, а като се има предвид, че се задава Вечно дерби между Левски и ЦСКА, едва ли някой завижда на рефера, който ще има честта да го ръководи...