"Крусибъл" зове: Дебютант шокира Марк Уилямс в Шефилд

снимка: Sporta.bg/ Радила Радилова

Двукратният световен шампион Марк Уилямс стана жертва на първата сензация на Световното първенство по снукър в шефилдския театър „Крусибъл".

 

Уелската машина за реализиране не можа да се справи със съпротивата на 21-годишния дебютант (също уелсец) Майкъл Уайт и беше елиминиран след 6:10.

 

Така един от най-неубедителните и слаби сезони в кариерата на Уилямс приключва с ранно и безславно отпадане от Световното първенство. Младокът Уайт пък демонстрира потенциал за бляскаво бъдеще и заслужи похвалите на днешната си жертва.

 

„Свърши един много неприятен сезон за мен. Ще си почина в следващите седмици, защото имам да оправям някои области от живота си", сподели разочарованият Уилямс.

 

„Постоянно говорим за младите таланти, които търсят пробив на голямата сцена. Уайт определено е най-добрият от тях", похвали палача си опитният 38-годишен шампион.

 

Уелската машина изоставаше с 4:5 след края на първата сесия, нямаше адекватен отговор на високото ниво на брейк-билдинг от страна на младия си сънародник. Серии от 65, 72, 90 и 96 изстреляха 21-годишния Уайт към най-великия успех в кариерата му.

 

Марк Уилямс наистина няма особени поводи да гледа назад към изминалия сезон 2012/2013, защото не успя да спечели нито един турнир, независимо от ранга му. Най-доброто постижение на уелсецът е полуфиналът в Шанхай Мастърс и достигането до ¼ финал на Мастърс и Откритото първенство на Китай.

 

Майкъл Уайт пък прибавя скалпа на още един бивш световен шампион към колекцията си, макар този успе на Световното да е определено най-забележителният. Все пак в Шампионата на Обединеното кралство Уайт срази с 6:3 Кен Дохърти преди първия кръг от основната схема.

 

На Международния шампионат в Китай миналата година Уайт победи друг елитен играч от топ 16 - Бари Хоукинс с 6:5, но също в предварителните кръгове.

 

Следващият опонент на Уайт ще стане ясен от изхода на мача Стивън Магуайър - Дечават Поомджаенг.

 

Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само при нас можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за предстоящия турнир от сериите РТС в София.