Страх в Левски: Де Карвальо пропуска мачовете с Локомотив (София) и Литекс

снимка: Булфото

Нападателят на Левски Базил Де Карвальо със сигурност няма да вземе участие в следващите две срещи на "сините", обявиха от клуба.

 

Днес сенегалецът премина ядрено-магнитен резонанс. След консултация със специалист-ортопед бе установено разкъсване на мускул на бедрото.

 

Де Карвальо получи травмата по време на шампионатния двубой срещу Локомотив (София), спечелен от "сините" с 2:1. Тогава голмайсторът на А група се разписа от дузпа за 1:0 в 18-та минута, но бе заменен принудително малко след това.

 

В следващите дни футболистът ще бъде подложен на консервативно лечение от страна на клубните лекари. Поради естеството на травмата не могат да се дадат точни срокове за възстановяването на Де Карвальо.

 

При всички положения той ще пропуснe следващите два мача на Левски срещу Локомотив (София) за Купата на България в сряда и срещу Литекс за първенството в събота, а при усложнение на контузията, Де Карвальо може да отсъства и по-дълго.

 

Повод за оптимизъм в лагера на "сините" обаче дава хубавият гол, който другият централен нападател - Жоао Силва, отбеляза във вратата на "железничарите" в събота. Попадение, което се оказа победно и изкачи Левски поне временно на първото място в А група.

 

Днес стана ясно, че травмата на Рене Михелич в глезена не е сериозна. Словенският полузащитник се подготвя индивидуално и не тренира със своите съотборници на "Герена".

 

Лекарският щаб на Левски ще направи всичко възможно да възстанови по най-бързия начин Михелич и той да може да тренира пълноценно с тима. Словенецът със сигурност пропуска двубоя с Локо (София), тъй като получи червен картон.