Най-големият кошмар на Барса се сбъдна - Меси аут до края на месеца

снимка: БТА

Отборът на Барселона даде две тежки жертви по време на снощното гостуване на Пари Сен Жермен от 1/4-финалите в Шампионската лига.

 

Двата тима направиха зрелищно равенство 2:2 в първия мач от сблъсъка, а каталунците загубиха за реванша суперзвездата Лионел Меси и сънародника му Хавиер Масчерано, който вчера игра като защитник.

 

Днес стана ясно, че емблемата на Барселона Лионел Меси, който беше заменен на почивката в снощния двубой на „Парк де Пренс", след като се контузи в края на първото полувреме, също ще пропусне реванша с ПСЖ.

 

По-късно беше потвърдено, че аржентинският магьосник е разкъсал в бедрен мускул на десния крак и ще отсъства от терена около 3 седмици, което го вади от сметките за ответния мач с парижани на „Камп Ноу".

 

Меси получи травма само 4 минути, след като беше извел гостите напред в 38-ата, а през втората част на негово място влезе Сеск Фабрегас.

 

Очаква се по-късно днес каталунците да оповестят детайли около контузията на Меси, както и колко дълго 4-кратният носител на „Златната топка" ще е вън от игра.

 

Бившият дефанзивен халф на Ливърпул Масчерано най-вероятно ще пропусне остатъка от сезона, след като снощи напусна терена контузен в 84-ата на двубоя.

 

Аржентинецът получи травмата след нелеп сблъсък със съотборника си Жорди Алба, а направените изследвания потвърдиха диагнозата - скъсано сухожилие на дясното коляно. 28-годишният халф ще трябва да се възстановява около 6 седмици и това на практика го вади от игра до края на настоящия сезон.

 

С дадените две жертви на „Парк де Пренс" лазаретът на Барса съвсем се напълни, след като снощния двубой пропуснаха Карлес Пуйол, Педро Родригес и Адриано.

 

Така завърналият се на кормилото на каталунците Тито Виланова ще има сериозни трудности в оформянето на защитата за реванша с парижкия тим, тъй като единствените му здрави централни бранители са Жерар Пике и Марк Бартра.