ВИДЕО: Суперзвездата на Питсбърг счупи челюстта си

снимка: БТА

Голямата звезда на лидера в Източната конференция на Националната хокейна лига Питсбърг Пингуинс - Сидни Кросби - ще отсъства от леда за неопределено време.

 

Това съобщиха от клуба, след като стана ясно, че олимпийският шампион от Ванкувър 2010 с Канада е счупил челюстта си и му се налага да се подложи на оперативна интервенция.

 

Кросби получи неприятната си контузия по време на срещата между „пингвините" и Ню Йорк Айлендърс, спечелена с 2:0 на 30-ти март.

 

Победата над „островитяните" маркира 15-ия пореден успех на Питсбърг, което е нов клубен рекорд.

 

Във въпросната ситуация Кросби се оказа на пътя на шайбата, отклонена от бранителя на Ню Йорк Брукс Орпик, която удари канадската суперзвезда точно под предпазния визьор.

 

Кросби остана на леда няколко секунди, но успя със собствени сили да се изправи, след което се насочи към съблекалнята на Питсбърг и не се завърна на леда до края на срещата.

 

Така Сид Хлапето, както е прякорът на отличителния канадец, почти 100 процента няма да може да помогне на отбора си да изравни рекорда за последователни победи в редовния сезон на НХЛ.

 

Въпросното забележително постижение е поставено от знаменития отбор на Питсбърг Пингуинс, воден от легендата Марио Лемю през кампанията 1992/93.

 

Следващите 2 мача на „пингвините" са срещу Бъфало Сейбърс и Ню Йорк Рейнджърс, като при евентуални победи лидерът на Изток ще изравни рекорда отпреди 20 години.

 

Sporta.bg подчертава, че контузията на Кросби е поредната, която слага прът в колелата на тима, воден от Дан Билсма през този сезон.

 

Преди 3 дни руският ас Евгени Малкин се завърна в игра след второ продължително отсъствие поради травма през тази кампания.

 

Титулярният вратар Марк-Андре Флъри също е аут от леда, след като напусна принудително дербито с Монреал Канейдиънс във вторник, а ключовият бранител Крис Латенг все още не се е възстановил напълно от контузията си.