Проклятието “Арън Рамзи“ се завръща!?

снимка: arsenal.com

"Смях в залата" е най-новата и най-забавна рубрика на Sporta.bg, с която нашият екип ще направи всичко по силите си потребителите на сайта да останат не само информирани, но и заредени с позитивна енергия.


Началото на рубриката бе дадено преди 10 дни, когато ви представихме забавната страна на трагикомедията в ЦСКА, която се разигра с уволнението на Миодраг Йешич от поста старши-треньор. Четивото може да си припомните на този линк.


Снощи пък се изиграха солидно количество мачове от квалификациите за Мондиал 2014, като определено има над какво да се посмеем - например на факта, че Англия явно имаше нужда от самочувствие и съвсем ненужно набута 8 гола на Сан Марино.


Но днес се спряхме на друг феномен - попадението на Аарън Рамзи срещу Шотландия, което прекрати головата суша на полузащитника, но в същото време света заговори отново за "смъртоносния удар" на играча. Със самата легенда може да се запознаете, ако прочетете текста, който ви представяме.

 

Снощи Уелс направи невероятен обрат срещу Шотландия в дербито на Острова, но всеки футболен фен по света се чудеше едно единствено нещо - коя ще е следващата "жертва" на Аарън Рамзи?

 

Легендата за уелсеца тръгна, след като на 1-и май 2011 той вкара на Манчестър Юнайтед, а само ден по-късно Осама Бин Ладен се прости с живота си. Следващата му жертва дойде 5 месеца по-късно, когато на 2-и октомври вкара на Тотнъм, а три дни след това светът каза сбогом на Стив Джобс.

 

Съдбата на гореспоменатите беше последвана от Уитни Хюстън и Кадафи, които починаха само броени часове след головете на Рамзи съответно срещу Съндърланд и Марсилия.

 

Днес интернет пространството беше изпълнено със съобщения, постове и туитове, че голът на уелсецът ще доведе до смъртта на някоя известна личност, като най-често споменаваното име беше това на Нелсон Мандела, който е в критично състояние. Често можеше да се прочете, че голът на Рамзи може да сложи край на живота на Джъстин Бийбър, Ники Минаж и други известни изпълнители, които са неприятни за част от световното население.

 

Бийбър особено често се споменава сред почитателите на истинска музика, които мислят, че новото поколение, начело с поп иконата, съсипва музиката през 21 век.

 

Притеснения се усещат и в президентския лагер на САЩ, като къде на шега, къде не, в интернет смятат, че Джордж Буш-старши е следващата жертва на "проклятието на Аарън Рамзи".

 

"Желязната лейди" Маргарет Татчър, Барак Обама, Пиърс Морган, Марадона, Пеле и т.н. са само част от споменаваните имена, а техни почитатели дори ги призовават да се пазят в следващите дни, за да не бъдат застигнати от проклятието.

 

Може би е редно и родният хайлайф да се покрие временно, защото не дай си Боже нещо да стане с родните популярни личност?!? Политическият ни елит също трябва много сериозно да внимава, защото смъртните заплахи по време на масовите протести не липсваха. Току виж "проклятието" реши да кацне в България... Но едва ли, нас никъде не ни броят за особено живи.

 

Всичко това, разбира се, е в кръга на шегата, тъй като едва ли някой сериозно вярва в това, че всеки гол на Аарън Рамзи води до смъртта на популярна личност. Но за всеки случай, всеки известен човек, който прочете този текст, нека да внимава как и къде ходи. И да се облича дебело, защото е студено навън.

 

*Идеята на рубриката "Смях в залата" е чисто хумористична. Тя не цели да обиди или накърни авторитета на нито една от споменатите в статията личности, а да представи един забавен прочит на актуални събития.