"Кръвните врагове" Игуаин и Меси разпиляха Венецуела

снимка: БТА

Нападателят Гонсало Игуаин се разписа на два пъти при победата на Аржентина с 3:0 у дома срещу Венецуела в квалификационен мач за Мондиал 2014 от зона Южна Америка.

 

Нападателят на Реал (Мадрид) откри резултата в 29-ата минута след бърза комбинация между Лионел Меси и Валтер Монтийо. В последните секунди на първото полувреме Меси вкара втори гол за "гаучосите" от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Габриел Сичеро.

 

В 59-ата минута Игуаин реализира своето второ попадение в срещата след нова брилянтна изява на Лео Меси. Пет минути по-късно Венецуела имаше шанс да вкара почетен гол, но Ромуло Отеро стреля над напречната греда.

 

След тази победа аржентинският отбор е убедителен лидер в класирането в зона Южна Америка с актив от 23 точки от 10 мача.

 

Уругвай завърши наравно 1:1 като домакин срещу Парагвай. "Урусите" са на четвърто място в подреждането с 13 точки, докато парагвайският тима заема последната девета позиция с едва 8 точки.

 

В останалите мачове Перу спечели у дома с 1:0 срещу Чили, а Колумбия разгроми Боливия като домакин с 5:0. Колумбийците се намират на второ място в класирането с 19 точки от 9 срещи.