Армения не можа да победи Люксембург

снимка: БТА

Съперникът на България в световните квалификации за Мондиал 2014 - Армения не успя да победи Люксембург и двата отбора завършиха наравно - 1:1 в приятелски мач, който се игра във френския град Валанс.

 

Тимът на Люксембург откри резултата в 15-ата минута след попадение на Марио Муч. Арменците изравниха две минути преди почивката (43'), след като точен бе Едгар Манучарян.

 

Армени и България вече се срещнаха в квалификациите за Световното първенство в Бразилия, като мачът е София завърши с минимална победа с 1:0 за "лъвовете".

 

Възпитаниците на Любослав Пенев връщат визитата на арменците в предпоследния си мач от квалификациите, който е на 11 октомври тази година.

 

В нашата група лидер във временното класиране е Италия с 10 точки, България е на второ място с 6, като ние и "адзурите" сме с по един мач повече от останалите. Трети е тимът на Чехия с 5 точки, Армения заема четвърта позиция с 3 пункта, Дания е пета с 2 точки, а Малта е на последното място без точков актив до момента.

 

Първият мач на "лъвовете" в световните квалификации през 2013 година е домакинство на Малта на 22 март, което националите ще изиграят без публика заради наказание от ФИФА, а три дни по-късно (26 март) България гостува на Дания.