ФИФА потвърди наказанието ни: Играем без публика срещу Малта

снимка: Булфото

Апелативната комисия на ФИФА отхвърли жалбата на Българския футболен съюз (БФС) и потвърди наказанието на националния ни отбор от един домакински мач при закрити врати.

 

Sporta.bg припомня, че световната футболна централа наложи тази санкция заради расистки обиди от страна на българската публика по време на световната квалификация срещу Дания в София през октомври миналата година.

 

Това означава, че "лъвовете" няма да могат да разчитат на подкрепата на родните фенове в световната квалификация с Малта, която е на Националния стадион "Васил Левски" на 23 март. Освен това БФС трябва да плати глоба в размер на 35 000 швейцарски франка.

 

От ФИФА са предупредили страната ни, че ако подобни инциденти се случат отново, то Дисциплинарната комисия на централата няма да има друг избор, освен да наложи на България още по-строги санкции, които включват служебна загуба, отнемане на точки или дисквалификация от състезание.

 

България може да обжалва това решение пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

 

Абсолютно същото се отнася и за Унгария, жалбата на която също бе отхвърлена от ФИФА. В резултат на това унгарците ще играят световната си квалификация срещу Румъния на 22 март пред празни трибуни, а глобата им е 40 000 швейцарски франка.