Божинов се отпуши, но Виченца пак пада

снимка: Булфото

Българският национал Валери Божинов откри головата си сметка за новия си отбор Виченца още във втория си мач с екипа на тима, но това не донесе особен успех на „червените".

 

Виченца загуби домакинството си на Юве Стабия с 1:2, след като около половин час игра с човек по-малко заради изгонването на Бригенти в 58-ата минута.

 

Иначе Валери се разписа от бялата точка в 55-ата и направи резултата 1:1, след като в 27-ата минута Челини бе открил в полза на гостите.

 

Новият наставник на Виченца Алесандро Дал Канто в един момент пусна всичките 6 нови попълнения на тима, последният от които бе ветеранът Симоне Тирибоки.

 

35-годишният централен нападател е познат на българската публика, защото игра срещу Левски с екипа на Киево в знаменитите сблъсъци за влизане в групите на Шампионска лига.

 

3 минути след като Виченца остана с човек по-малко, последва победният гол в актива на Юве Стабия, дело на Импорта.

 

Така положението за отбора на Валери Божинов в Серия Б не става никак розово, защото той продължава да има само 19 точки и да заема опасната 20-та позиция, която предполага изпадане в по-долна дивизия.

 

Освен това Виченца вече е на цели 6 пункта от спасителното 19-то място, окупирано в момента от Бари, който започна сезона с наказание от минус 7 точки.