Марадона спечели битката с даничните власти в Италия

снимка: БТА

Аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона излезе победител в продължилото почти 30 години съдебно дело с италианските данъчни власти.

 

Адвокатите на Марадона Анджело Пизани и Анджело Скала съобщиха днес, че висшата съдебна инстанция, занимаваща се с фискалните спорове, е определила претенциите на данъчните власти към Дон Диего като неоснователни.

 

Чрез своите адвокати Марадона има намерението да възбуди ответен иск и да си търси от италианските данъчни служби компенсация за претърпени морални щети в размер на 40 милиона евро. Именно такава сума се опитаха да вземат италианците от него чрез делото, което приключи вчера.

 

В последните години Марадона не можеше да пътува спокойно в Италия. Още на влизане в страната граничните власти започваха конфискация на скъпоструващи негови вещи - диамантени верижки и часовници, които по-късно бяха продавани на аукцион с цел погасяване на настоящите задължения, посочва БТА.

 

"Най-накрая Диего Марадона се освободи от този финансов кошмар и спокойно може да се върне в Италия", заяви с усмивка адвокат Пизани.