Супер Марио пътува за Милано, Сити прие офертата

снимка: Guliver/Getty Images

Най-големият зимен трансфер е факт според Sky Sports! Манчестър Сити е приел офертата на Милан от 20 милиона евро за Марио Балотели и нападателят вече стяга багажа за Милано.

 

Според информация отпреди минути вицепрезидентът на „росонерите" Адриано Галиани с помощта на агента на играча Мино Райола е постигнал договорка с ръководството на английския шампион.

 

Само 10 дни след като Сити обяви цена от 37 милиона за Супер Марио италианските методи за преговори успяха да свалят цената почти наполовина и трансферът е факт според авторитетното английско издание.

 

Балотели се е съгласил да получава заплата от 4 милиона годишно плюс бонуси в зависимост от представянето му, а феновете на „росонерите" вече мечтаят да го видят в игра с червено-черната фланелка.

 

Договорът на италианският национал ще бъде за 4 години и половина, с което Милан осъществи най-мащабната си покупка от много време насам.

 

Нападателната мощ на „росонерите" вече е подсилена от суперзвездата Балотели, който се присъединява към младия авангард Нианг - Шараави - Къркич и опитните Робиньо и Джампаоло Пацини.


Само преди седмици Милан се раздели с един от високопрофилираните си остриета Алешандре Пато, който премина в световния шампион Коринтианс срещу нелошата сума от 10 милиона.

 

Именно трансферът на Патока е спомогнал „росонерите" да финансират сделката си за Балотели.

 

Милан издейства разсрочено плащане за италианския национал и на практика го купува на лизинг.

 

Супер Марио ще пристигне утре в Миланело за задължителните медицински прегледи.