Шефът на снукъра: Кой знае какво се върти в главата на Ракетата?!

снимка: Guliver/Getty Images

Председателят на Световната билярд и снукър асоциация Бари Хърн не можа да даде яснота около най-наболелия въпрос, който си задават феновете на джентълменския спорт - „Ще се върне ли Рони О'Съливан?"

 

„Кой знае какво се върти в главата на Рони?!", въкликна Хърн пред ВВС след края на финала на престижния турнир Мастърс, спечелен за трети път от световния номер 1 Марк Селби.

 

Зрителите в „Александра палас" бяха разсеяни за момент от напрегнатата битка на полуфиналите между Веселяка от Лестър и Греъм Дот, защото на трибуните се появи самия Рони О'Съливан.

 

Ракетата призна по-рано през месеца, че има време до края на февруари да размишлява дали да приеме специалната покана да участва на Световното първенство и да защити 4-ата си титла.

 

Също така по думите на 37-годишния англичанин, той се занимава с доста любопитни неща в отсъствието си от снукъра - като например чистене на кочини във ферма за животни.

 

„Да, така е, той има време да мисли до 28-ми февруари. Срокът му е известен и всичко зависи от него", коментира Хърн по адрес на Ракетата, с когото поддържа най-близка връзка от всички, свързани по някакъв начин с джентълменския спорт.

 

„Според мен има само една причина Рони да се появи на трибуните и да гледа финала на Мастърс - казал си е: Преди бях доста добър в тази игра".

 

В момента Рони има много проблеми, които се опитва да реши в личния си живот. Знае, че спортът не се върти около него, но също така е наясно, че всички го обичаме много и ни липсва."

 

Един от големите съперници на Ракетата - Джон Хигинс - също призна, че желае завръщането му.

 

Но никога не можеш да си сигурен какво точно си мисли О'Съливан. Той си променя решенията на всеки 24 часа", допълни Бари Хърн, който отново направи нововъведение в провеждането на снукър турнирите - по време на почивките на Мастърс зрителите се забавляваха с музика, докато чакат пристигането на играчите.