Джокович изригна срещу Армстронг: Нека страда за лъжите си

снимка: БТА

Един от най-добрите тенисисти в света Новак Джокович реагира крайно остро на самопризнанията на Ланс Армстронг, чийто образ тотално рухна след доказаната употреба на допинг по време на славните му години в "Тур дьо Франс".


Американецът спечели невероятните седем титли от Обиколката на Франция, но в шоуто на Опра Уинфри сам призна, че не е сторил това по честен начин.


"Не е възможно да спечелиш седем пъти "Тур дьо Франс" без допинг. Виждам тази ситуация като една голяма лъжа, която повтарях много пъти", заяви Армстронг в телевизионен ефир.


Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович не подмина ситуацията без коментар, изразявайки отвращението си от признанията на Ланс Армстронг.


"Би било налудничаво, ако той се бе опитал да отрече всичко това. Употребата му на допинг вече бе доказана", заяви сърбинът от Мелбърн, където продължава с участието си на Откритото първенство на Австралия.


"Имаше около хиляда различни доказателства, че той е бил допингиран. Мисля, че това е позорно за спорта като цяло. Че изобщо има подобен атлет като него. Той измами всички с кариерата си, а и с цялата си лична история. Мисля, че всичките му титли трябва да бъдат отнети, защото нищо от това не е честно. Не е това начинът да бъдеш успешен. Поради това смятам, че той трябва да страда заради всичките си лъжи през годините", продължи Джокович.


Шампионът от Australian Open изрази радост, че поне засега тенисът е стриктно контролиран относно евентуалната употреба на забранени стимуланти


"Контролът е наистина добър. Нямам нищо против, ако антидопинговата федерация ме тества 10, 20 или 30 пъти на година", заяви Ноле.