Пеп Гуардиола разкри къде мечтае да работи

снимка: Guliver/Getty Images

Най-желаният свободен агент сред треньорите Хосеп Гуардиола намекна, че вероятно ще продължи кариерата си в английската Висша лига.


Смята се, че основни фаворити за подписа на каталунеца са отборите на Манчестър Сити и Челси, като се спекулира и за интерес от страна на Манчестър Юнайтед. Там обаче ситуацията е доста по-специфична, имайки предвид, че всичко зависи от момента на оттегляне на легендарния сър Алекс Фъргюсън.


Отдавнашен интерес към Гуардиола проявява и италианският Милан, като дори имаше новини, че вицепрезидентът на "росонерите" Адриано Галиани е летял до Ню Йорк за среща със специалиста. Нещо подобно е сторил и генералният директор на Рома Франко Балдини, докато от Байерн Мюнхен засега отричат за евентуално ангажиране на Пеп Гуардиола.


Силен коз за Манчестър Сити е назначението на две добре познати на Гуардиола фигури в ръководството на клуба - Чики Бегиристайн и Феран Сориано, докато поне според медиите на Острова,собственикът на Челси Роман Абрамович е готов да хвърли торба с пари, за да подпише с тактика.

 

Самият Пеп Гуардиола призна в последното си интервю, че още от времето си на футболист се чувства очарован от английския клубен футбол. И до днес легендата на Барселона съжалява, че така и не е успял да играе на Острова в активните си години като състезател.

 

"Не успях да сбъдна тази моя мечта като футболист. Но се надявам, че в бъдеще ще успея да работя в Англия като мениджър. Искам да усетя това, което са усетили всички други треньори и футболисти във Висшата лига", призна Гуардиола.

 

"Да играеш в този шампионат е уникално усещане. Искам да почувствам феновете, средата, влиянието на медиите и стила на играчите. Все още съм млад - едва 41-годишен, като се надявам, че в бъдеще ще имам тази възможност. Винаги съм намирал английския футбол за много вълнуващ. Начинът, по който феновете подкрепят своите отбори е невероятен", продължи той.

 

"В Италия или в Латинска Америка хората те подкрепят, когато печелиш, но при загуба са готови да те убият. Но винаги се изненадвам от начина, по който в Англия винаги получаваш подкрепата на феновете. Заради това се надявам, че ще имам шанса да тренирам отбор от Висшата лига", каза още Хосеп Гуардиола.