Нов удар по Касияс - Моу подготвя оферта за Де Хеа

снимка: БТА

Войната по оста Жозе Моуриньо - Икер Касияс продължава с пълна сила, след като днес испанските медии информираха, че португалецът е настоял пред ръководството да бъде привлечен вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа.

 

Това е пореден удар по самочувствието на испанския национален страж, който бе скандално оставен на резервната скамейка срещу Малага - мач, загубен от "кралския клуб" с 2:3.

 

Лагерът на Моуриньо продължава да настоява, че ситуацията е базирана на спортно-технически аргументи, но не така смятат медии, фенове и специалисти, които са сигурни, че това е поредното отмъщение на Специалния към испанците в отбора.

 

Сега El Confidencial смята, че ръководството на тима ще се съгласи да удовлетвори желанието на треньора и да привлече Де Хеа, защото в Мадрид още вярват, че Жозе може да донесе титла от Шампионската лига през 2013.

 

Такъв трансфер обаче едва ли е вероятен, тъй като Сър Алекс Фъргюсън брои 20 милиона евро за услугите на Де Хеа, като испанецът е считан за една от най-големите надежди на този пост във футбола. Освен това едва ли Флорентино Перес ще се съгласи да извади 25 милиона паунда, за да вземе поредната прищявка на Моуриньо.

 

До момента Жозе направи някои "невероятни трансфери", като привлече в отбора Фабио Коентрао за 30 милиона евро при наличието на Марсело, а Нури Шахин и Хамит Аутинтоп излязоха около 20 милиона евро на ръководството на отбора.

 

В същото време Marca разкрива, че днес ще се проведе среща между Специалния и Касияс, като двамата ще опитат да изгладят отношенията си, за да може Реал да атакува Шампионската лига.