Повелителят на Ракетата Братислав Кръстев: Имам много високи цели, които преследвам всеки ден

галерия:

Sporta.bg има удоволствието да ви представи всички български снукър играчи, които ще участват на големия професионален турнир Victoria Bulgaria Open.

 

Събитието от сериите Европейски тур по програмата на Players Tour Championship (PTC) ще се състои между 15-ти и 18-ти ноември в залите на софийския "Принцес" хотел.

 

Всичко най-интересно и актуално около първия ранкинг турнир в България и информация за големите звезди на снукъра можете да прочетете на официалния сайт Snooker.Sporta.bg.

 

След като вече ви запознахме с Георги Величков, Ивайло Пеков, Станислав Хаджипопов, Иван Кюпов, Вергил Мавродиев, Никола Кемилев и Джонатан Мейби, сега дойде ред на още един от големите таланти на България - Братислав Кръстев.

 

Братислав - Брандо е носител на три ранкинг титли, а най-големият му успех, според него, е в демонстративен мач срещу не кой да е, а живата легенда Рони О'Съливан. Повече за него може да видите в личния му профил на официалния сайт.

 

Как започна да се занимаваш със снукър?

 

От малък съм силно заинтересован към билярдните спортове, на 18-годишна възраст започнах да се занимавам единствено и само със снукър.

 

Къде се подготвяш? Как тренираш? Имаш ли специална програма в тренировките?

 

Подготвям се в най-добрия клуб за снукър в страната - Снукър и Билярд център. Разделям тренировките си на 3 части - работа със щеката, работа върху пласирането и спаринг с партньор.

 

Кой е най-силният съперник, срещу когото си играл? Опиши играта му с няколко думи?

 

Най-силният съперник, който съм срещал е Рони О‘Съливан. Той е от друго измерение. Един от най-великите спортни гении раждали се някога.

 

Какво мислиш за развитието на снукъра в България?

 

Изключително щастлив съм, че този прекрасен спорт набира скорост у нас. Българската Снукър Федерация свърши страхотна работа за много кратко време. От абсолютната нула преди 3 години в България се проведоха 2 Европейски първенства, а сега предстоят 2 много сериозни турнира - ПТС серия и Световно първенство. Това обаче е само началото.

 

Кой е твоят идол в снукъра и защо?

 

Нямам идоли. Наблюдавам с интерес топ професионалистите и отбелязвам положителни им качества.

 

Доволен ли си от жребия за PTC VICTORIA BULGARIA?

 

Доволен съм, българи ще срещнат топ професионалисти. Дано това да е от полза за тях и да успеят да научат нещо полезно.

 

Как виждаш твоето ниво преди началото на PTC в България? Тренираш ли специално за турнира? Как очакваш да се представиш?

 

Нивото ми е много под желаното за турнир от такъв ранг. Важно е да има големи турнири - всички играчи вдигат нивото си преди такива турнири, защото тренират усилено. Никога не поставям очаквания за представянето си. Имам цели и те са да се концентрирам върху топките, да съм спокоен и да се забавлявам на снукър масата.


Какви качества разви снукърът в теб?

 

Самоконтрол - и психически, и физически.

 

 

Снукърът предимно хоби ли е за теб и успяваш ли да го съчетаваш с другите си задължения? В свободно си време ли го практикуваш?


За мен снукърът не е хоби. Имам много високи цели, които преследвам всеки ден.

 

Разкажи за най-добрия си резултат- къде го постигна? Как премина тогава участието ти в турнира и още за най-добрия си резултат!

 

Победата ми над Рони О‘Съливан бе в демонстративен мач по двойки в София. Аз играх с Джак Лисовки срещу Салим Отти и Рони О‘Съливан.

 

Публиката в България обича много снукъра и усещането да играеш пред препълнена зала с най-добрите в света е просто неописуемо.

 

 

Не пропускайте да видите Джон Хигинс, Марк Селби и много други елитни играчи на живо в София! Купете си билет за турнира от сериите PTC, който ще се проведе в хотел "Принцес" между 15-ти и 18-ти ноември!