Джонатан Мейби: Работата, която БФ Снукър върши, е просто страхотна

Sporta.bg има удоволствието да ви представи всички български снукър играчи, които ще участват на големия професионален турнир Victoria Bulgaria Open.

 

Събитието от сериите Европейски тур по програмата на Players Tour Championship (PTC) ще се състои между 15-ти и 18-ти ноември в залите на софийския "Принцес" хотел.


Всичко най-интересно и актуално около първия ранкинг турнир в България и информация за големите звезди на снукъра можете да прочетете на официалния сайт Snooker.Sporta.bg.

 

След като вече ви запознахме с Георги Величков, Ивайло Пеков, Станислав Хаджипопов, Иван Кюпов, Вергил Мавродиев и Никола Кемилев, днес имаме честта да ви представим Джонатан Мейби. Той е роден във Великобритания, но от няколко години живее в България, като се гордее най-вече с тренировъчния сенчъри брейк, който е направил. Повече за него може да видите в личния му профил.

 

Как започна да се занимаваш със снукър?

 

По-големият ми брат гледаше по телевизията и играеше в началото на 80-те години, така че това е първият ми спомен. Повечето деца играеха и имаха малки детски маси у дома във Великобритания по това време. Играта на истинска голяма маса беше винаги специална.

 

Къде се подготвяш? Как тренираш? Имаш ли специална програма в тренировките?

 

Упражнявам се у дома и играя на малки турнири в SBC в София, когато имам възможност. Тренировките са основно, за да усъвършенствам техниката си, така че да съм уверен в себе си, когато играя наистина.

 

Кой е най-силният съперник срещу който си играл? Опиши играта му с няколко думи?

 

По-добре ми задайте този въпрос след PTC, тъй като досега съм играл само с местни аматьори от София. От българските играчи има няколко, които могат да са истински опасни, ако имат добър ден, но не съм в състояние да дам едно единствено име.

 

Какво мислиш за развитието на снукъра в България?

 

Фантастично е. Работата, която Българската Федерация по Снукър е свършила през последните 4-5 години, е просто страхотна. Няколко години след преместването ми в София открих наново играта и намерих тази прекрасна малка снукър сцена, която се разрастна много в тези 4-5 години. Хубаво време за игра на снукър в България и е удоволствие да бъда част от него.

 

Кой е твоят идол в снукъра и защо?

 

Това е труден въпрос. Трябва да кажа Джими Уайт, който беше удоволствие за очите по време на възхода си. Толкова плавен и с уникални способности в ударите, той вдъхнови поколение от деца за играта в тези години.

 

Доволен ли си от жребия за PTC VICTORIA BULGARIA?

 

Нямам оплаквания, въпреки че би било истински вълнуващо да изтегля някое от по-известните и установени имена като Стив Дейвис, Джими Уайт или някой от елитното поколение играчи в момента.

 

Как виждаш твоето ниво преди началото на PTC в България? Тренираш ли специално за турнира? Как очакваш да се представиш?

 

Аз работих върху играта си през лятото в очакване на интересен национален сезон тук в България. Нямам очаквания за РТС и просто го виждам като страхотен шанс да съм част от голямо събитие заедно с топ-играчите в световен мащаб. Ще се опитам да тренирам както обикновено - между работата и семейните ангажименти. Мисля, че ще съм доволен, ако се представя добре в личните си постижения.

 

Какви качества разви снукъра в теб?

 

Не знам дали е развил качества, но се запознах с много хора тук в България, които имат страст към играта, така че това е добър социален аспект за мен, откакто се преместих тук.

 

Снукърът предимно хоби ли е за теб и успяваш ли да го съчетаваш с другите си задължения? В свободното си време ли го практикуваш?

 

Започна да става страст, а и е игра, която трябва да се упражнява редовно - иначе се получава доста странно. Така или иначе, все още получавам сметки, които очакват плащане, така че не е много вероятно да стана играч на снукър на пълно работно време, поне докато не се пенсионирам.

 

Не пропускайте да видите Джон Хигинс, Марк Селби и много други елитни играчи на живо в София! Купете си билет за турнира от сериите PTC, който ще се проведе в хотел "Принцес" между 15-ти и 18-ти ноември!