ЦСКА внесе нови документи в БФС с надеждата Платини да получи картотека

снимка: Булфото

В ЦСКА все още не са се отказали с опитите си да картотекират Мишел Платини за Вечното дерби с Левски.

 

Двубоят е в събота от 16 часа, а към този момент „армейците" нямат право да използват бразилския футболист.


Sporta.bg припомня, че вчера новият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев призна, че е говорил по този въпрос и с президента на БФС Борислав Михайлов, но не таи големи надежди, че нападателят ще получи картотека.

 

Днес следобед юристът на „червените" Радостин Василев и администраторът Кирил Костов внесоха в централата на БФС нови документи, с които искат в най-скоро време играчът да получи правото да играе.

 

Василев призова за равнопоставеност между двата клуба и заяви, че след като Владимир Гаджев е получил правото да участва в мача след дискусионно решение на Дисциплинарната комисия, така и Платини трябва да получи картотека, защото вече няма никакви основания това да не се случи.

 

„Засега нямаше никакво развитие, току що входирах нова молба за картотекиране с набор документи и се надявам в най-скоро време Мишел Платини да бъде картотекиран, защото всички изисквания на закона за неговата картотека са изпълнени и в момента няма никакво основание той да бъде лишаван от право на труд.

 

Внесли сме молба за картотекиране, допълнително споразумение по трудовия му договор и втора молба, в която описваме защо искаме картотека на Мишел Платини и че са спазени всички изисквания, както на правилника за статута и трансфера на футболисти , така и на законите на Република България, защото и към момента не са били на лице никакви правни основания за отказ на картотека.

 

Чухте и Георги Илиев, който каза, че няма особена надежда за картотека, аз винаги се притеснявам, когато става въпрос за БФС, защото откакто съм юрист на ЦСКА се случват меко казано странни неща. Смятам, че те трябва да спазят закона и да разрешат картотекирането, а като привърженик на ЦСКА не тая особена надежда, че ще му позволят картотека предвид конюнктурни обстоятелства, които не са свързани с правото.

 

За мен картотеката на Мишел Платини не е отказана на правни основания. Понякога и аз реагирам остро, но ще продължавам да твърдя, че ако футболния съюз държи да няма съмнения за нагласи и у привържениците и в ръководството на ЦСКА, той трябва незабавно да картотекира Мишел Платини, след като вече няма съвсем някакви основания да отказва картотека.

 

Разговарях със собствениците и изпълнителните директори на клуба. Тяхното желание е той да бъде картотекиран за мача с Левски, за да възтържествува равнопоставеността между двата клуба. Така, както беше позволено на един състезател на Левски да участва в Дербито след много дискусионно решение на органа на БФС, така е нормално и ние, след като сме изпълнили определени изисквания, а не предварително да ни се казва, че няма шанс. Искаме всичко да е публично. Не ми се иска да мисля, че това е нарочно", разкри юристът на ЦСКА.