Потвърдено: БНТ ще излъчва ЦСКА - Левски

снимка: Булфото

Българският футбол се завръща в родния телевизионен ефир, а Вечното дерби между ЦСКА и Левски на 20 октомври ще бъде предавано.

 

Това потвърди финансовият директор на Левски Константин Баждеков след поредната среща за ТВ правата, състояла се между представители на клубовете и Професионалната футболна лига. Както е известно, до този момент нито един кръг от шампионата не е бил предаван по телевизията.

 

Очаква се до края на седмицата да бъдат проведени още няколко срещи, на които да бъдат изчистени и детайлите около стария контракт.

 

От предстоящия 9-и кръг ще бъде предаван единствено двубоят между ЦСКА и Левски, като се очаква от следващия националната телевизия да започне предаването и на други мачове.

 

Стана ясно, че държавата е обещала да плати своя дълг към клубовете, който е за излъчване на първенството по БНТ за сезон 2011-2012.

 

Атанас Караиванов, който е мениджър на ПФЛ сподели на импровизиран брифинг, че утре ще се финализират нещата.

 

„ Утре президентът на БФС ще има среща, на която ще финализира нещата, надявам се. В Лигата постъпи предложение от държавата за решаване на проблема с плащането от страна на БНТ по договора с ТВ правата от миналата година.


"С намесата на премиера г-н Бойко Борисов и на финансовия министър Симеон Дянков, за което сме им благодарни, парите ще бъдат преведени на клубовете. Те желаят парите да стигнат до клубовете, нашето желание е да стигнат до БФС. Парите няма да преминат във фирмата на Вальо Михов не по наше настояване, а по настояване на онзи, който ги дава (държавата)."

 

"Утре в БФС клубовете са оторизирали лигата да представлява техния интерес. Трябва да присъстват страните - БФС начело с Боби Михайлов, зам. министърът на финансите г-н Горанов, генералният директор на БНТ Вяра Анкова и г-н Михов, чиято фирма държеше правата миналата година."

 

"Надяваме се на бърза развръзка, бързо намаляване на претенциите на всеки, за да бъде изчистен старият договор и за да се стигне до подписване на нов договор," заяви Караиванов.