Цветан Цветанов за брата на Бербатов: Няма значение кой кой е в тая държава

снимка: БТА

Днес вътрешният министър Цветан Цветанов бе на посещение в Стара Загора, а медиите не пропуснаха да го попитат за коментара му по случая с брата на Димитър Бербатов - Асен, който вчера вечерта бе задържан при акция на ГДБОП с около 20 грама кокаин на главния път "Е-79" край Дупница.

 

От прокуратурата в Дупница днес съобщиха, че няма да искат продължаване на мярката за неотклонение на 29-годишния Асен Бербатов, тъй като той и спътникът му Николай Борисов нямат криминално минало. Мярката за задържане на двамата изтича след 17:00 часа днес.

 

Също така стана ясно още, че техническо средство е отчело употреба на наркотици от Николай Борисов, но взета кръвна проба ще определи вида и количеството им. Пробата на Асен Бербатов пък е била отрицателна.

 

Срещу Борисов и Бербатов ще бъде повдигнато обвинение по чл. 354 от НК за притежаване на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години. Досега двамата са отказали да дават показания.

 

Цветан Цветанов също бе на мнение, че след изтичането на 24-часовата мярка на Асен Бербатов, той ще бъде освободен.

 

"Няма значение кой кой е в тая държава", отсече вицепремиерът по повод ареста на брата на Димитър Бербатов. Той уточни, че по случая има образувано досъдебно производство.