Филип Виденов заплаши да се откаже от националния отбор

снимка: SPORTA.BG

Капитанът на България Филип Виденов даде емоционално изявление след загубата от Германия в квалификация за Евробаскет 2013 в София.

 

Виденов посочи, че ако отказалите се от отбора баскетболисти решат да се върнат в тима, то той няма да играе на Европейското първенство при евентуално класиране. Нещо, което изглежда все по-трудно, имайки предвид днешната загуба.

 

"Сега сме в тежка ситуация, но има още много мачове. Всичко се случва. Днес показахме сърце. За мен ми се ще да съм в по-добра форма. Надявах се, че ще победим, но определено излязохме от тази дупка, която бяха в Азербайджан. В Самоков ще бъде различно за нас, аз лично там не съм играл", заяви капитанът.

 

"Вярвам, че ще се класираме, след днес шансовете ни намаляват, но мач с мач не си приличат. Може да постигнем изненада в Германия, всичко се случва. Ще се борим докрай", продължи той.

 

" Ако тези, които се отказаха да играят за националния отбор сега, играят догодина, аз лично няма да играя, ако се класираме. Не мисля, че е честно за момчетата, които са в момента. Те не минават през всичко това и догодина дойдат на готово. Зависи от много неща. Ако се получи така, че тези, които не са играли тази година дойдат на готово, аз мисля да не играя. Мъчим се с всякакви неща - не само с баскетбол, а и странични и не е честно спрямо тези момчета, които сега са тук", завърши Филип Виденов.