Разочарование и за Леонид Базан в свободния стил на Олимпиадата

снимка: bul-wrestling.org

Последният представител на България в борбата загуби първата си среща на Олимпиадата в Лондон.

 

В „Екс Сел Арина" в категория до 66 килограма свободен стил Леонид Базан загуби с 0:2 (0:3, 1:3) части от азербайджанеца Джабраил Хасанов, който е сред фаворитите за медал в този поток.

 

Така българинът не успя да се класира на четвъртфиналите и ще разчита на съперника си да спечели следващите си две схватки и да го изтегли до репешажите, като по този начин да му даде шанс да се бори за бронзов медал.

 

По-малко от минута след началото на схватката Базан позволи да бъде свален на тепиха и съперникът мина зад гърба му - 0:1.

 

Българинът обаче не можа да се отскубне от захвата на азера и бе „пренесен" - Хасанов успя да го прехвърли през кръста от дясната към лявата си страна и спечели още 2 точки.

 

До края имаше повече от минута, но нито един от двамата борци не успя да увеличи актива си и за съжаление Базан загуби първата част след 0:3.

 

Втората отново не започна добре за българина и веднага бе свален на пода, за да изостане отново с 1 пункт рано-рано.

 

Този път Леонид се държеше по-равностойно на тепиха и пробва да заключи съперника си със захват през врата и за крака, за да опита туш, но Хасанов направи отлична контраатака, с която отново застана зад гърба на българина - 3:0.

 

Азерът спечели 1 точка с тази своя контра, като секунди преди това отново бе приложил същия прийом на нашия борец, за да постигне нов пункт.

 

В крайна сметка Базан успя да върне 1 точка, защото също мина зад гърба на опонента си, но не успя да осъществи качествена офанзива, за да заличи напълно пасива си в резултата. Така след 1:3 и втората част отиде на сметката на Хасанов, който продължава към четвъртфиналите.