Олександър Юсик се оказа прекалено силен за Тервел Пулев, българинът си тръгва с бронзов медал

снимка: bgolympic.org

Единственият български боксьор, останал в надпреварата на олимпийския турнир в Лондон - Тервел Пулев не успя да се класира за финала в категория до 91 килограма. На ½-финалите Тервел отстъпи на един от големите фаворити за златото - Олександър Юсик от Украйна, който е поставен под номер 1 в схемата на турнира.

 

Пулев не успя да издържи на агресивната игра на украинеца и претърпя тежка загуба по точки с 21:5 (6:2, 8:2, 7:1). Олександър Юсик бе прекалено силен за българския боксьор, надигравайки го категорично във всеки един от рундовете.

 

Украинецът започна много агресивно още от самото начало на срещата, а атаките му затрудняваха максимално Тервел Пулев. Юсик успя да вкара няколко чисти удара, докато българинът така и не съумя да намери противодействие на мощната му игра. Първият рунд завърши 6:2 в полза на Юсик, което направи задачата на Пулев много трудна в оставащите две части.

 

Украинският боксьор продължи да трупа точки и във втората част, а вече за всички беше ясно, че с тази игра Тервел Пулев няма как са преодолее съперника си. Петимата съдии край ринга отсъдиха резултат от 8:2 в полза на Юсик във втория рунд, с което преднината на украинеца стана непосилна за преодоляване.

 

Вместо да довърши спокойно мача, в третия рунд Олександър Юсик продължи да поддържа високо темпо на боя, което му донесе успех със 7:1 и крайната победа с 21:5 точки.

 

Така Тервел Пулев не успя да стигне до мача за титлата в категория до 91 килограма, но напуска турнира с гордо вдигната глава, след като спечели бронзов медал. Това е едва второто отличие за страната ни от Олимпиадата след сребърния медал на Станка Златева.