Силвия Митева е пета след първия уред в многобоя

снимка: БТА

Единствената българска участничка в индивидуалните надпревари в художествената гимнастика на Олимпиадата - Силвия Митева, се нареди на пето място след изиграването на първите съчетания от многобоя.

 

Българската грация изигра перфектно своето съчетание на обръч, като не допусна нито една слабост. Тя получи оценка от 27.700, като за артистичност получи 9.400, за изпълнение 9.300, а трудността на съчетанието и беше оценено на 9.000.

 

На първо място след първите уреди се класира рускинята Дариа Дмитриева, която си заслужи най-висока оценка след прекрасно изпълнение на топка и резултат от 28.800. Тя изпревари своята сънародничка и фаворитка за златния медал Евгения Канаева.

 

Трикратната световна и олимпийска шампионка Канаева допусна много грешки, но съдиите не и присъдиха наказание. Въпреки това тя получи едва 9.100 за изпълнение, което и отреди оценка от 28.100.

 

В момента продължават вторите изпълнения на грациите, като Митева е под №14 за второто си съчетание на топка. В състезанието участват 24 гимнастички, като първите 10 продължават към финалите.