10 милиона паунда оставят Бербатов на „Олд Трафорд“

Българският нападател Димитър Бербатов е на път да остане в Манчестър Юнайтед и през последната година на своя контракт, съобщава Daily Mail в днешното си издание.

 

Още в края на сезона започнаха спекулациите с евентуалното напускане на бившия национал в посока друго първенство, като от ръководството на „червените дяволи" поднови договора на нападателя с цел да не го изпусне без пари.

 

Интересът към голмайстора на Висшата лига за сезон 2010/11 е голям, като най-сериозен е този на Галатасарай и Малага, а в медийното пространство изскочиха имената на силни отбори като ПСЖ, Ювентус, Милан, Байер Леверкузен и Тотнъм.

 

Манчестър Юнайтед обаче е сложил цена от 10 милиона паунда на рекордната си придобивка и не желае да се раздели с него за по-малко от обявената сума. Това е и причината до момента да няма официална оферта за българския техничар.

 

Очаква се в близките дни все пак да постъпи оферта за Бербатов, но тя едва ли ще е за желаната от клуба сума.

 

По-рано през месеца пък Сър Алекс обяви, че клубът може и да не се е отнесъл по най-справедливия начин с играча и добави, че Берба е фантастичен футболист и може да остане в отбора и да пътува за турнето в Южна Африка и Китай.

 

Днес пък стана ясно, че Бербатов е под №12 на най-добрите нападатели за XXI век, като зад него са имена като Златан Ибрахимович, Марио Гомес, Диего Форлан, Радамел Фалкао и много други.