Окончателно: Кариерата на Жулио Сезар в Интер приключи

снимка: Guliver/Getty Images

Един от големите герои на Интер в последните години Жулио Сезар вече няма да играе с екипа на "нерадзурите", след като миланският гранд не включи бразилския страж в групата от футболисти, които ще започнат лятна подготовка под ръководството на наставника Андреа Страмачони.

 

Интер вече договори привличането на словенския национал Самир Ханданович от Удинезе, а Сезар окончателно отпадна от плановете на клуба за в бъдеще.

 

Самият Жулио Сезар изрази желание да остане на "Сан Сиро" и да продължи да се бори за мястото си в тима, но имайки предвид последното решение на ръководството, това няма как да се случи.

 

"Ще разчитаме на други вратари по време на подготвителния лагер. Разбираме гледната точка на Жулио Сезар, но и сами може да видите, че нашето решение в случая е съвсем ясно", заяви генералният директор на Интер Марко Фасоне.

 

Така пред ръководството на Интер стоят две възможности - да потърси продажба на бразилеца, или да прекрати договора му с клуба, както се случи със сънародника му Лусио. Възможно е и включването на клауза, която да забрани на "кариоката" да подпише с градския съперник Милан.