Малага има алтернативи на Димитър Бербатов

снимка: Булфото

Четвъртият представител на Испания в Шампионската лига през предстоящия сезон - Малага - е клубът, с който най-често и най-упорито е свързван Димитър Бербатов.

 

В английските и испанските медии се тиражира широко евентуалното преминаване на българския нападател в богатия андалуски отбор, въпреки че до момента няма официално потвърждаване на преговори и подписан договор.

 

Преди няколко дни специализиран испански сайт за трансфери дори обяви сделката между двете страни за сключена.

 

Малага обаче има сериозни финансови възможности и може да си позволи много топ нападатели от големите европейски първенства.

 

По-рано през месеца се пишеше, че клубът, воден от Мануел Пелегрини, ще избира между Бербо и Клаас-Ян Хунтелаар за ново попълнение.

 

Атаката на Малага в момента се води от Жулио Баптища, а звездата в средната линия е Жереми Тюлалан, но на Острова вече се пише, че има нов кандидат за партньор на южноамериканското острие (освен Бербатов).

 

Никлас Бендтнер направи добро впечатление с добрите си изяви за Дания в тежката Група В на Евро 2012 и се разписа на два пъти в трите си изиграни срещи. Той няма намерение да се завърне в Арсенал, където вече ще играе германският национал Лукаш Подолски.

 

Бендтнер игра под наем в Съндърланд и вкара 8 гола в 28 мача, а сега е обект на интерес от Малага, който търси подкрепления по пътя си към първо участие в Шампионската лига в историята.