Емре: Не съм расист, като Суарес

Звездата на Фенербахче Емре Белозоглу заяви, че не е расист и сподели, че лично той е бил обект на расистки обиди по време на различни футболни мачове.

 

Бившият футболист на Интер бе обвинен от полузащитника на Трабзонспор Дидие Закора, че го е обидил по време на срещата между Фенербахче и Трабзонспор миналата неделя.

 

Въпреки че в началото по всичко личеше, че Емре си признава провинението, в крайна сметка той заяви, че не е разбрал за какво всъщност става въпрос.

 

„Бях в колата си, когато Шаншал Буюка (местен телевизионен водещ) ме попита дали съм казал тези думи. Аз обаче не разбрах какво точно ме пита.

 

Помислих, че иска да знае дали съм имал пререкание със Закора и казах „да". Но не исках да потвърждавам, че съм го обиждал на расистка основа.

 

Пак ще повторя: Абсолютно не съм казвал думата „н***р". Аз съм човешко същество и не приемам расизма.

 

Лично аз съм бил наричан с расистки обиди като „мръсен турчин" или със слова, накърняващи моите мюсюлмански разбирания. Може да попитате братята Алтинтоп за това.

 

Луис Суарес каза на Евра „мръсен н***р" четири или пет пъти. А аз изведнъж се оказах в положението на Суарес. Но пререканието със Закора трая само минута", обясни турският национал пред Hurriyet.

 

За провинението си Емре бе наказан да не играе в две срещи за своя клуб, тъй като от Турската футбола федерация решиха, че той е използвал обидни, но не и расистки думи.