Меси и компания развинтиха Еквадор (ВИДЕО)

снимка: БТА

Аржентина разби гостуващия Еквадор с 4:0 и изведе начело в квалификациите за футболния Мондиал 2014 в зона Южна Америка.

 

Звездата на Барселона Лионел Меси бе един от най-активните на терена, като се разписа и участва в изработването на останалите три попадения за успеха.

 

Начало на шоуто даде Серхио Агуеро откри резултата за домакините на "Монументал" в 20-ата минута. Лионел Меси подаде на Анхел ди Мария, който с прекрасно подаване изведе Серхио Агуеро зад гърба на бранителите на Еквадор и нападателят на Манчестър Сити бе безпощаден за 1:0.

 

След половин час игра Гонсало Игуаин удвои след отлична акция на Меси, който преодоля няколко защитници на гостите и изведе нападателят на Реал Мадрид очи в очи със стража на Рквадор.

 

Самият Меси направи резултата класически само две минути по-късно. Той пое топката в централната зона на терена, напредна, направи двойно подаване с Игуаин и с перфектен удар малко след границата на наказателното поле закова своя 23-ти си гол за Аржентина.

 

Четвърт час преди края на мача Анхел Ди Мария оформи крайния резултат. Меси за пореден път се подигра със защитата на гостите, но ударът му бе отразен от бранител. Кълбото обаче отиде в Серхо Агуеро, който видя добре непокрития Ди Мария и футболистът на Реал Мадрид вкара за 4:0 с удар от воле.

 

Така, в отсъствието на Бразилия, която е домакин на Мондиала през 2014 година, Аржентина излезе начело в квалификациите в зона Южна Америка. Гаучосите имат една точка преднина пред втория Чили, който победи Боливия с 2:0 и две пред третия Уругвай, който направи 1:1 у дома срещу Венецуела.