Окончателно: Соколов остава в Тренто

снимка: fivb.org

Звездата на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов остава в италианския шампион Тренто и през новия сезон.

 

Това стана ясно, след като новият наставник на тима Роберто Серниоти картотекира българина за новия шампионат, съобщиха от клуба.

 

Така окончателно се слага край около спекулациите къде ще играе Соколов през новия сезон.

 

През последните три години националът не успяваше да намери място в състава на доскорошния треньор Радостин Стойчев в конкуренцията на Ландро Висото и Ян Щокр.

 

Той изкара последния сезон в Кунео, където се превърна в един от ключовите състезатели и игра финал в Шампионската лига.

 

Сега един от най-добрите нападатели в света се завръща в Трентино и на нещо ще се разчита за защита на титлата в Италия и добро представяне в Шампионската лига и на Световното клубно първенство.

 

От октомври диагоналът ще носи фланелката с номер 11, с която вече е играл 125 пъти и е направил 627 точки, помагайки на отбора да спечели 8 трофея, а около нещо ще се гради новият отбор на трентинци.

 

„За мен е голямо удоволствие, че Соколов се връща при нас. Той игра на много високо нови през миналата година. Цветан се превърна в играч от много голяма класа и съм много горд, че ще го има в състава си от следващия сезон.

 

Той със сигурност ще бъде от голямо значение за нашата атака. По тази причина искам да изразя своята благодарност към ръководството, което го задържа в Тренто", сподели наследникът на Радостин Стойчев Роберто Серниоти.

 

Sporta.bg припомня, чеТренто бе напуснат от своя треньор Радостин Стойчев и капитанът си Матей Казийски, които заминаха в турския Халбанк. Соколов обаче остава българската връзка в италианския тим.