Локо (Пд) си свърши работата, но ще трепери за Европа

снимка: http://lokomotivpd.com/

Локомотив (Пловдив) направи каквото се изискваше, за да се доближи до класиране за европейските клубни турнири, след като надделя с 2:1 над Черно море в предпоследния 35-ти кръг на А група.

„Смърфовете“ обаче не можаха да се утвърдят на четвърта позиция, защото до голяма степен бяха ощетени от решението на Лудогорец да излезе с резервите срещу Берое, което доведе до успех с 0:2 на „заралии“. За капак пък Славия надви Левски с 1:0 с гол в последната минута и се изравни по актив с „железничарите“, но с по-добрите си показатели от директни двубои имат предимство в класирането.

Локомотив е на пето място с 46 точки и загуби шансове да се вмести в топ 3, защото Берое с 50 си бетонира на трета позиция. „Смърфовете“ обаче все още имат шанс за Европа, защото са с равни точки със Славия в класирането кръг преди края.

При това положение, ако ЦСКА спечели Купата на България срещу Монтана, то именно четвъртият в А група ще спечели квота за квалификациите на Лига Европа, защото „червените“ са със забрана.

В момента на 4-ата позиция е Славия заради по-добрите си показатели в директните двубои с Локо (Пд), а „белите“ имат домакинство на Монтана в последния кръг, докато „смърфовете“ гостуват в Благоевград.

С 18-ия си гол през сезона Мартин Камбуров откри резултата след чудесно центриране отляво на Крум Стоянов, което бе засечено по изключително класен начин от нападателя и така той почти подсигури спечелването на голмайсторския приз в А група.

След отбелязването на попадението в 13-ата минута обаче Черно море постепенно не просто изравни играта, но започна на свой ред все по-често да притеснява отбраната на домакините. Някак логично, с оглед хода на събитията, в 55-ата минута „моряците“ стигнаха до изравнително попадение чрез Георги Илиев, който с помощта на рикошет от десетина метра прати кълбото неспасяемо в мрежата на Ясин ел Харуби.

Само 180 секунди по-късно обаче Емил Гъргоров демонстрира огромната си класа, изработвайки с няколко технични отигравания чисто положение за домакините. Той преодоля няколко съперници и подаде вляво за Стоянов, който центрира брилянтно на далечната греда и Дани Кики с едно докосване осигури победата на Локо (Пд) – 2:1.