Край на трансферния прозорец!

снимка: БТА/AP

Трансферният прозорец в големите първенства вече е затворен, като всеки трансфер от днес, който не може да намерите в тази страница, може да намерите на този линк.


Sporta.bg проследи всичко интересно от вчерашния ден, като в края на трансферния прозорец бяха обявени някои много интересни сделки.

 

Големият победител обаче се казва Арсен Венгер, който успя да уреди Месут Йозил срещу 50 милиона евро.


Манчестър Юнайтед пък спаси трансферното лято, след като в последните секунди уреди Маруан Фелаини и Фабио Коентрао (под наем). Въпреки това "червените дяволи" станаха за смях с делата си през днешния ден, най-вече с провалената сделка за Ерера

 

Тук може да проследите как се разви вчерашния ден след 15:00 часа, а НА ТОЗИ ЛИНК вижте какво се случи по-рано през същия ден.

 

Статията е обновена към 00:52 часа

 

01:00 - 02:00

 

Манчестър Юнайтед са се провалили в последните минути да закупят Фабио Коентрао, настоява Cadena SER. Според различни източници обаче, Маруан Фелаини е успял да подпише с отбора преди края на трансферния прозорец. Информация за трансфера четете ТУК!

 

В последните секунди обаче излезе информаията, че Фабио Коентрао може и да премине на "Олд Трафорд" под наем. Очаква се потвърждение на новината.

 

Фулъм пък привлече Елсад Зверотич от Иънг Бойс.

 

Евертън пък си осигури трима нови играчи в заключителните минути на трансферния прозорец - Гарет Бари и Румелу Лукаку идват под наем, докато "карамелите" са платили 15 милиона паунда за Джеймс МакКарти. Повече подробности ТУК!

 

Все още няма потвърждение за трансферите на Фелаини и Коентрао. Този на белгиеца е почти сигурен, но документацията за Коентрао може би не е пристигнала навреме в ФА.

 

Трансферът на Одемвинге от УБА в Кардиф Сити също беше обявен официално.

 

00:00 - 01:00

 

Трансферът на Йозил в Арсенал вече е факт! Подробности четете на ТОЗИ ЛИНК!

 

У.Б.А. също направи рекордна покупка - Стефан Сесиньон за 6 милиона паунда. Лукаку обаче може и да не подпише. Аничебе преговаря!

 

Реал Мадрид потвърди трансфера на Йозил в Арсенал пред испанската федерация. Очаквайте скоро официалното потвърждение.

 

Трансферният прозорец в Италия затвори. Очакваната сделка, която трябваше да прати Джилардино в Ювентус, Куалярела в Рома и Бориело в Дженоа така и не се състоя.

 

Сделката за Ерера пък пропадна поради комични прочини - вижте за какво стсава въпрос тук!

 

Съндърланд осъществи два отлични трансфера минути преди края на трансферния прозорец, като официално Фабио Борини и Андреа Досена са играчи на "черните котки".

 

Евертън се размина с Фернандо и МакКарти, но все пак успя да договори Гарет Бари, който вече е в базата на отбора. Освен това офертата на "карамелите" за МакКарти може и да бъде приета от Дейв Уилън.

 

23:00 - 00:00

 

От няколко часа вече няма никакви новини около трансфера на Месут Йозил в Арсенал. По последни данни адвокатите на играча са в Лондон и подписват договора на играча, но сделката няма потвърждение.

 

Официално Маруан Фелаини е подал молба за трансфер и се е насочил към болница в Манчестър, където да изкара медицински прегледи. Според анализаторите в Sky Sports, сделката е финализирана, а всичко това е просто ПР ход на Евертън.

 

По последни данни обаче "карамелите" не са се договорили с Уигън за Джейм МакКарти и той няма да играе на "Гудисън Парк". Втородивизионният отбор пък е договорил играча на Ман Юнайтед Ник Пауъл, който ще играе в тима под наем.

 

Официална сделка от последните минути - Олимпик Марсилия привлече звездата на Лил Флориан Тувон. Сделката е за 15 милиона евро!

 

Фотографът и лекарят на Манчестър Юнайтед са на базата в Карингтън в очакване на Маруан Фелаини. Минути до сделката?

 

Уест Бромич Албиън е напът да реализира 3 сделки до края на трансферния прозорец, след като Лукаку, Аничебе и Сесеньон са пред договори с клуба. Лукаку е искан и от Евертън, но Моуриньо предпочита да го даде под наем на близкия си приятел Стийв Кларк.

 

22:00 - 23:00

 

Трансферът на Демба Ба в Арсенал се провали. Подробности - на този линк!

 

Маруан Фелаини е изчакал последните часове, за да подаде молба за трансфер. След това е отпрашил в неизвестна посока.

 

Освен това Юнайтед са предложили 40 милиона евро на Реал за Сами Кедира. Отговорът на Реал може да видите НА ТОЗИ ЛИНК!

 

21:00 - 22:00

 

Представителите на Манчестър Юнайтед са си тръгнали от Испания без да платят клаузата за Андер Ерера, след като са настъпили усложнения по документацията. Информацията идва от AS, но досега не е потвърдена.

 

В същото време стана ясно, че Фелаини е напуснал тренировъчното игрище на Евертън, като се смята, че е в посока Манчестър.

 

Голмайсторът от предсезонната подготовка на Челси - Румелу Лукаку, може да се окаже в Евертън до края на вечерта, информира BBC.

 

Медиите в Испания са сигурни, че Ерера е на час-два от трансфер в Манчестър Юнайтед. Полузащитникът се е споразумял за 5-годишен договор.

 

Суонзи Сити привлече нов испанец - 22-годишният нападател Алваро Васкез премина под наем на "Либърти Стейдиъм".

 

Легендата на Еспаньол Раул Тамудо напусна тима и подписа двугодишен договор със Сабадел, който е член на Сегунда дивисион.

 

Верона шокира с трансфер в последния момент, след като отборът на Николай Михайлов взе преследвания от Интер Хуан Мануел Итурбе от Порто. Сумата за играча не се споменава, но той е под наем с опция за закупуване.

 

Националът на Ейре Шейн Лонг е напуснал лагера на Трапатони, за да прегпваря за трансфер в Хъл Сити. Евертън следи внимателно сигуацията.

 

20:00 - 21:00

 

Ерера ще кара медицинските прегледи за Юнайтед в Билбао, за да бъде финализирана сделката възможно най-бързо. "Червените дяволи" продължават разговорите за Фелаини и Бейнс, но вторият почти сигурно остава на "Гудисън Парк".

 

Според източници на Sky Italia, Тотнъм са предложили размяна на Челси - Емануел Адебайор за Фернандо Торес. Офертата е била отхвърлена.

 

Катаня потвърди трансфера на Ярослав Плашил от Бордо.

 

Съндърланд е на път да осъществи нова сделка. След като се раздели със Сесиньон отборът ще привлече Фабио Борини от Ливърпул под наем до края на сезона.

 

Питър Одемвинге, който през миналия трансферен прозорец се прочу с желанието си да премине в КПР, все пак се отърва от УБА и премина в Карфид Сити. Трансферът беше потвърден от агента му. Кристъл Палас пък привлече Бари Банън от Астън Вила.

 

19:00 - 20:00

 

След като Тотнъм не успя да веме Хълк, "шпорите" са решили да засилят защитната си линия, предлагайки 7 милиона евро за защитника на Катаня Николас Споли.

 

Стивън Айърланд ще играе за Стоук през следващия сезон. Той премина от Астън Вила на "Британия Стейдиъм" под наем. Това е втора сделка за тима, който привлече и Марко Арнаутович от Вердер Бремен.

 

Трансферната сага около Бурак Йълмаз е приключила, довериха в Италия. Нападателят ще премине в Лацио за сумата от 15 милиона евро, както и допълнителни бонуси. Договорът на нападателя ще бъде за 2.9 милиона евро годишно и със срок 5 години. В послденте минути обаче трансферът отново е "зациклил" заради искането на агента на играча да получи 2 милиона евро.

 

Трансферното лято в Бундеслигата приключи. В последния ден никой не направи изненадваща сделка, а най-интересният трансфер остава този на Марио Гьотце от Борусия (Д) в Байерн срещу 37 милиона евро.

 

Източници на Sky Sports информират, че Нюкасъл няма да продава Кабай, след като нито един отбор не е предложил сумата, която "свраките" искат. Арсенал пък продължават да разговарят с Челси за взимането под наем на Демба Ба.

 

Руският шампион ЦСКА Москва официално обяви трансферът на играча на Ботафого Витиньо, който е подписал за 5 години. Цената на играча е 8.5 милиона паунда.

 

Евертън продължават да проточват трансфера на Фелаини. Ако бъде продаден на Манчестър, вариантите са два - Фернандо и Гарет Бари.

 

18:00 - 19:00

 

Официалното потвърждение за трансфера на Йозил се бави, но все пак е ясно, че той поема към "Емиратс" срещу 50 милиона евро, а договорът му е за 5 години на стойност 130 хиляди паунда седмично. Той се превръща в най-скъпия трансфер, както и в най-добре платения играч в историята на Арсенал.

 

Челси продължават да получават оферти за Мата. Играчът иска да играе, за да не загуби мястото си в испанския национален отбор. Повече информация ТУК!

 

Лацио пък са постигнали съгласие с Галатасарай за трансфера на Бурак Йълмaз, информира Sky Italia. Очаквайте подробности!

 

Манчестър Юнайтед са отправили оферта на стойност 15 милиона паунда за английския национал на Евертън Лейтън Бейнс, информира Guardian. Скоро след информацията бе потвърдено, че "карамелите" няма да приемат никакви оферти за Бейнс.

 

Интересът на Арсенал към Анхел Ди Мария и Абел Ернандес поохладня, но "артилеристите" са насочили вниманието си към Хавиер Пасторе, който може и да напусне ПСЖ, ако френският тим привлече Хуан Мата, както пишат медиите в страната.

 

В Англия Сашо Тонев ще може да се похвали с още един нов съотборник, тъй като играчът на Лацио Либор Козак е в Бирмингам, за да финализира преминаването си в Астън Вила срещу 7 милиона евро. Фиорентина пък е в напреднали преговори с Енцо Мареска.

 

17:00 - 18:00

 

Очакваният трансфер на Месут Йозил в Арсенал ще бъде обявен към 18:30 часа българско време, информират в Англия. Повече информация за него вижте НА ТОЗИ ЛИНК!

 

Евертън се включва в наддаването за Давиде Астори от Каляри. След провала на сделката с Наполи кандидати са "карамелите" и Милан, като английският тим предлага 4 милиона евро. Миналата година Каляри отказа оферта от 8 милиона, дошла от Саутхямптън.

 

Привличането на Фернандо от Порто в Евертън е въпрос на документация, като се чака работната виза на играча. Повече четете ТУК. В същото време Тотнъм се освободи от ненужните Есо-Екото и Том Керъл, който ще подсилят втородивизионния КПР под наем през настоящия сезон.

 

Челси са отказали оферта от 25 милиона паунда за Хуан Мата. Според Sky Sports, офертата е била на Ливърпул. Според "Екип" ПСЖ също преговаря за испанеца. Очаквайте още информация около ситуацията!

 

Още новини от Англия - халфът на Съндърланд Стефан Сесиньон се намира на стадиона на Уест Бромич Албиън в очакване на своя трансфер.

 

Новини от Италия и Германия. Пескара обявиха трансфера на Бярнасон, докато Хановер продаде Карим Хагуи на Щутгарт. Нападателят на Милан Петаня пък премина в Сампдория под наем.

 

16:00 - 17:00

 

В Испания Атлетико Мадрид направи нов трансфер, след като брои 10 милиона евро за Джошуа Гилавоги от Сент Етиен.

 

"Дейли Стар" информира, че Хуан Мата може да направи изненадващ трансфер в последните часове. Юнайтед и Арсенал подготвят оферти от по 40 милиона паунда. Другият голям лондонски тим - Тотнъм, също не е приключил с трансферите и търси начин да привлече Хълк под наем.

 

Интересен факт около трансфера на Гарет Бейл. През 2008 година Саутхямптън са разполагали с 25% от сумата на бъдещ трансфер на играча. Въпросната клауза е била разменена за вратаря на "шпорите" Томи Форкаст.

 

Манчестър Юнайтед може и да се е сдобил с така нужния полузащитник. Журналисти в Испания разкриват, че "червените дяволи" са активирали клаузата за разтрогване на договора на Андер Ерера, предлагайки 36 милиона евро на Атлетик (Б). Очаква се той да се споразумее за 5 години и 64 хиляди паунда седмично.  Повече подробности на ТОЗИ ЛИНК.

 

Ювентус потвърдиха продажбата на Лука Мароне в Сасуоло, както и привличането на Доменико Берарди от същия тим. Сделките са за по 50% от правата и на двамата играчи.

 

Арсенал са предложили 1.5 милиона паунда на Челси, за да вземат Демба Ба под наем. "Сините" настояват за двойно по-голяма сума. В същото време Сити даде под наем Адбул Разок на Анжи до края на сезона.

 

Никлас Бендтнер е разтрогнал договора си с Арсенал по взаимно съгласие и вече е свободен агент. Новакът Кристъл Палас може да се окаже новият отбор на датския национал.

 

Реал Мадрид остава само с Касияс и Лопес на вратата, след като от клуба обявиха, че договорът на младия страж Адан е прекратен.

 

15:00- 16:00

 

Месут Йозил все още не е потвърден като ново попълнение за Арсенал, но се очаква договорът му да е за 5 години, информират в Испания, където вече са убедени, че той напуска Реал Мадрид.

 

Транкило Барнета се завръща в бившия си клуб Байер Леверкузен, след като от Шалке ще го пуснат за една година под наем

 

Левият бек на Реал Мадрид Денис Черишев премина под наем в Севиля, което гарантира оставането на Фабио Коентрао в Реал Мадрид.

 

Евертън по всичко изглежда подготвя продажбата на Маруан Фелаини, след като клубът закупи плеймейкъра на Порто Фернандо за 15 милиона паунда. Играчът беше желан и от италианския Интер.

 

Питър Одемвинге кара медицински прегледи в Кардиф, след като УБА е дал разрешението си на нападателя да преговаря с уелския новак в Премиър лийг.

 

Милан следи ситуацията около двама бранители - Паоло Канаваро и Давиде Астори. Защитникът на Наполи може да бъде разменен за Кристиан Дзакардо, докато този на Каляри ще струва около 8 милиона евро на Галиани и компания.