Объркване около Бейл - най-скъпият ли е или не?

снимка: БТА/AP

Гарет Бейл беше представен официално като ново попълнение на Реал Мадрид пред фенове и медии на "Сантяго Бернабеу".

 

Испанският тим обяви трансфера снощи. От Реал съобщиха, че не са подобри рекорда за най-скъп трансфер за Бейл и той е преминал срещу 91 милиона евро. От Тотнъм твърдят, че сделката е за 99 милиона евро.

 

Както Sporta.bg вече ви информира, 24-годишният Бейл премина медицинските тестове в клиника в Мадрид и бе представен от президента на Реал Флорентино Перес.

 

На "Сантяго Бернабеу" имаше около 20 хиляди фенове. "Ние взехме отличен футболист, най-добрият във Висшата лига за миналия сезон.

 

Мечтата на момчето от Уелс започна да се сбъдва. Бейл е млад играч, който обича да притежава топката. Сега той реализира една от мечтите си - да бъде в отбора на Реал", заяви Перес.

 

Бейл ще носи екип с номер 11. Той е първият играч от Уелс в Реал и общо 13-ият британец в "белия балет".

 

"Искам само да кажа, че е невероятно да съм тук. Това е моята мечта и ще се опитам да помогна на този отбор да спечели всичко", каза Бейл и дори го произнесе на испански.

 

Той може да дебютира за Реал в мача с Виляреал на 14-и септември, ако Карло Анчелоти прецени, че е в добра физическа форма, след като три месеца не е играл.

 

Бейл ще получава по 7 милиона евро на година. Освен това ще взима 60 процента от сумата, която Реал печели от продажбата на артикули с неговото име.

 

По този показател крилото ще надмине дори португалския нападател Кристиано Роналдо, който получава 40 процента от продажбите.