Реал ще играе "футбол, а не контраатаки"

снимка: realmadrid.com

Новият старши треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри, че няма да има нищо по-специално в тактическия план на клуба за първия мач от новия сезон срещу Бетис.

 

Италианският специалист ще заложи на Даниел Карвахал на десния бек на защитата за сметка на испанския национал Алваро Арбелоа, докато Пепе е напълно готов да започне в центъра на ариегарда.

 

Шаби Алонсо все още не е възстановен от контузията си и поради това няма да вземе участие в двубоя с Бетис, като същото се отнася и за новото попълнение от Реал Сосиедад Ияраменди.

 

„Няма да играем на контраатака. Намерението ми е да играем футбол, не само в първия кръг, но и във всеки мач през сезона, така че ще атакуваме постоянно", заяви Анчелоти.

 

Италианецът внесе повече яснота и около казуса с трансфера на Гарет Бейл, който очевидно още не е завършен, но феновете са настроени оптимистично поради факта, че номер 11 в Реал в момента не е използван от никого.

 

„11-ти номер не е запазен за Бейл, просто никой не си го е избрал. Ясно е, че той е добър играч, а добрите играчи правят отбора по-добър", лаконичен бе Анчелоти, който не искаше да обръща особено внимание на уелската суперзвезда.