Всички трансфери до момента

снимка: БТА/AP

Днес е последният ден от трансферния прозорец в Европа и клубовете се опитват да сключат финалните си сделки.

 


 

Въпреки че преминаването на Гарет Бейл в Реал Мадрид за рекордната сума от около 100 милиона евро бе най-дългоочакваният трансфер през лятото, последните мигове на прозореца винаги са били вълнуващи.

 

Уелската суперзвезда вече беше представен официално пред 20 хиляди екзалтирани фенове на "Сантяго Бернабеу" и позира с фланелката си с номер 11.

 

Около еуфорията в Мадрид обаче се появи объркване - Бейл ли е най-скъпият футболист в историята? НА ТОЗИ ЛИНК вижте получилия се парадокс.

 

Днес вече стана официална една крайно атрактивна сделка, отново с участието на „кралския клуб". Както Sporta.bg вече ви информира, Кака се завърна в Милан без трансферна сума под наем.

 

Бразилецът беше вторият най-скъп футболист в историята преди 4 години, когато „белия балет" го закупи от Милан за 65 милиона (само Зинедин Зидан струваше повече - 75) евро, а сега се завръща на „Сан Сиро" за срок от 2 години.

 

Трансфери, които може да се случат във финалния ден на летния прозорец:

 

Месут Йозил в Арсенал (обновена информация)

 

Може би другият най-интересен трансфер днес би бил този на Месут Йозил от Реал Мадрид в Арсенал. Медиите на Острова очакват с нетърпение Арсен Венгер да развърже кесията за някое качествено попълнение и без съмнение привличането на Йозил ще бъде най-големият удар в Премиърлийг.

 

В Англия са обнадеждени от факта, че Йозил реагира гневно на смяната си срещу Гранада, а и беше оставен извън титулярите при успеха над Атлетик (Билбао) вчера.

 

Мадридският вестник Marca съобщава, че Реал Мадрид и Арсенал са се разбрали за трансферната сума - 50 милиона евро - но германският национал категорично отказал да акостира в Лондон.

 

Информация от 13:00 часа: Манчестър Юнайтед отрече да е наддавал за Йозил, макар източници на Sky Sports да твърдят точно обратното. По последни данни Пари Сен-Жермен може да отмъкне 24-годишния креативен халф в последния момент.


Информация от 14:00 часа: Въпреки новините от Испания, че немският национал е отказал на Арсенал, Daily Telegraph информира, че той вече е казал "да" на Арсен Венгер и в момента кара медицински прегледи в Германия, където е на подготовка с националния отбор.

 

 

Анхел ди Мария, Карим Бензема, Юлиан Дракслер и Йоан Кабай в Арсенал

 

Изглежда, че „артилеристите" ще бъдат доста заети в последния ден на трансферния прозорец, като освен звездите на Реал Мадрид, те желаят Дракслер от Шалке, Кабай от Нюкасъл и вратаря на втородизивионния Палермо Вивиано.

 

Междувременно Нюкасъл се провали в поредния си опит да привлече Батефимби Гомис, като вероятно ще се съгласи да продаде Кабай на Арсенал.

 

Информация от 16:00 часа: "Артилеристите" продължават да са най-активните англичани на пазара и са предложили 1.5 милиона паунда на Челси, за да вземат под наем ненужния нападател Демба Ба. "Сините" от Лондон обаче не отстъпват от исканите 3 милиона.

 

Паскал Шимбонда бе потърсен от ВВС за коментар относно интереса към него от страна на Левски и бъдещите му планове.

 

Милан преговаря с Давиде Астори и Паоло Канаваро, като до края на деня може да се сдобие с още две попълнения.

 

 

Трансфери, които станаха факт във финалния ден на летния прозорец

 

Информация от 13:30 часа: Атлетико (Мадрид) привлече френския халф Жосуа Гилавогуй и ще плати за него 10 милиона евро на Сен Етиен.

 

Информация от 13:00 часа: Ливърпул финализира привличането под наем на Виктор Моузес от Челси до края на сезона. "Радвам се, че съм в голям отбор като Ливърпул. Целта ни е класиране в топ 4 и участие в Шампионската лига догодина", заяви нигерийският национал пред клубния сайт на мърсисайдци.

 

Ливърпул привлече бранителя на ПСЖ Мамаду Сако и една от звездите на Спортинг (Лисабон) Тиаго Илори. Трансферите ще струват на Ливърпул общо 25 милиона паунда, информира ВВС.

 

Олимпик (Марсилия) пребори Ливърпул и Арсенал за подписа на Флориан Товен от Лил, който остава в Лига 1 срещу 13 милиона паунда.

 

Манчестър Сити привлече бранителя на Малага Мартин Демикелис за 4 милиона паунда.

 

Арсенал още не е обявил официално трансфера на Месут Йозил, но си осигури подписа на вратаря Емилиано Вивиано, който идва от втородизивионния италиански Палермо.

 

* Информацията е актуализирана в 16:00 часа