Черно море с измъчена победа срещу Нефтохимик

галерия:

снимка: БТА

Черно море стигна до много трудна победа с 2:1 над тима на Нефтохимик в среща от 21-ия кръг на родната А група.

Моряците взеха трите точки след като Тодор Паланков отбеляза победния гол в последната минута на мача.

Само шест минути преди това Христов изравни след дълъг рейд на Петър Димитров. Иначе Симеон Райков откри резултата в началото на втората част.

Варненци взеха точки на всички отбори от топ 7 на „Тича“, но бяха на път да изпуснат победата срещу предпоследния отбор в класирането.

С тази победа моряците затвърдиха позициите си в таблицата и дори ще изпреварят Левски, ако сините загубят от Лудогорец. Нефтохимик пък има 12 точки на предпоследното 13-то място.

4050335

Срещата се игра при много неприятни условия за игра като имаше постоянен вятър, който притесняваше футболистите на терена и публиката по трибуните.

Черно море имаше инициативата от самото начало на мача. Моряците установиха териториален натиск.

В 11-та минута Георги Илиев стреля в аут със странична ножица. След това Бакари стреля в ръцете на вратаря.

Домакините не успяваха да намерят точни път до вратата. Все пак това се случи в началото на втората част, когато Симеон Райков бе точен след подаване на Окоро.

В 54-та минута Нефтохимик удари греда чрез Петър Димитров и това загатна, че отбора няма намерение да се предава.

Черно море пропусна още доста възможности, за да се стигне до 84-та минута, когато след рейд на Петър Димитров топката стигна до Христов, който изравни с хубав удар.

Минута по-късно отново Димитров бе под прожекторите след като уцели гредата.

Черно море хвърли всички сили в края и стигна до трите точки, когато след разбъркване Паланков бе най-съобразителен и с удар отблизо направи 2:1.