Локомотив (Пд) - Левски ще се играе пред празни трибуни

снимка: БТА

Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз реши дербито от 15-ия кръг в А група между Локомотив (Пловдив) и Левски да се играе без публика.

 

Двубоят е в четвъртък (31 октомври) от 16:00 часа на стадион "Локомотив" в Пловдив.

 

Освен това на пловдивския клуб бяха наложени и парични глоби в размер на общо 13 000 лева.

 

Причина за решението на ДК са баталните сцени на стадиона в пловдивския парк "Лаута" по време на мача с ЦСКА в събота, спечелен от "смърфовете" с 1:0.

 

В самото начало на срещата ултраси от двете агитки започнаха да се обстрелват с бомбички, камъни и други предмети в продължение на десетина минути.

 

В резултат на размяната на удари пострада един от полицаите на трибуните, в чиито крака гръмна една от хвърлените бомби.

 

Отборът на ЦСКА няма да бъде наказан, защото вината за безредиците по трибуните на стадион "Локомотив" е заради слабата организация от страна на домакините, а феновете на "червените" нямат участие при инцидента с пострадалия служител на реда.

 

След този случай отборът на Локомотив (Пловдив) ще бъде задължен да предприеме съответните мерки, за да подобри сигурността на стадиона си. Ако това не бъде направено - полицията може да откаже да охранява домакинските мачове на "смърфовете".

 

За Локо (Пд) това ще бъде втори мач без публика през този сезон, след като отборът веднъж вече си изпати заради невъздържаното поведение на феновете си.

 

Това се случи след двубоя с Нефтохимик на стадион "Лазур", когато ДК наказа Локомотив да играе пред празни трибуни заради сбиване на двете агитки на полувремето на мача. Така пловдивчани не можаха да разчитат на подкрепата на публиката си срещу Локомотив (София).

 

От ДК съобщиха още, че ще разследват допълнително инцидент с хвърлена бомбичка от феновете на другия пловдивски отбор - Ботев по време на мача с Левски на стадион "Георги Аспарухов" миналия уикенд. След това ще бъде взето решение дали "канарчетата" също да бъдат наказани.